Свързани новини

29.03.2019 10:03

Кутев: Да започне отнемане на незаконно придобитото имущество от Цветанов

Видян 1522 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-председателят на ПГ на БСП Антон Кутев заяви в сутрешния блок на БНТ, че има всички законови основания за започване на процедура за отнемане на незаконно придобито имущество от Цветан Цветанов. „Юридически проблем в „Апартаментгейт“ има. Според Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество производство към Цветанов трябва да започне сега, защото всички основания ги има“, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев в сутрешния блок на БНТ. Той подчерта, че само апартамента, за който говорим, по пазарна стойност е за около 1.5 млн. лв. „Очевидно е, че Цветанов, съпругата му и тъщата му заедно през целия си живот не са изкарвали 1.5 млн. лв. Има несъответствие между доходите и придобитото имущество“, допълни той.


"Цветанов по пазарна стойност е придобил едно имущество, което, само апартамента, за който говорим по пазарна стойност, защото в закона изрично пише, че комисията работи по пазарна стойност. То е за около милион и половина. И е абсолютно очевидно, че Цветанов, съпругата му и тъщата му заедно, за целия си живот, не са изкарвали милион и половина", каза Антон Кутев.


По думите му, Цветан Цветанов през последните 20 години е на позиции, на които лесно могат да се проследят доходите му.


Кутев обясни, че този закон не се занимава с това как е придобито, на какви цени и защо, а дали доходите съответстват на придобитото имущество. Народният представител посочи членове от закона, според които комисията моментално и незабавно трябва да пристъпи към процедура по отнемане на незаконно придобито имущество.


„Този закон е гласуван в Народното събрание с мнозинството на ГЕРБ и водещата комисия по този закон е вътрешната, с председател Цветанов. По време на дебатите за назначаване на председател на тази комисия, дадохме за пример, че ако се наложи да се разследва Цветанов, тази комисия няма да си свърши работата. Надявам се Пламен Георгиев да докаже, че не сме били прави. Апартаментите са образцов случай за отнемане на незаконно придобито имущество“, категоричен бе социалистът.


Антон Кутев попита ако една фирма продава на по-ниска цена, не скрива ли данъци. „А човекът, който не е обявил парите, с които го купува, той не укрива ли също данъци? Най-малкото става дума за данъчно престъпление и пране на пари, документ с невярно съдържание и търговия с влияние. Това са четири члена на Наказателния кодекс, които изрично са упоменати в закона за отнемане на имущество, като повод за това да бъде започната процедура за отнемане“, каза още Кутев.


Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ подчерта, че Цветанов винаги е бил на длъжност, на която могат да му се изчислят доходите. „Като има такова разминаване между доходи и имущество, това не е повод за оставка, а за действие на прокуратурата“, каза още той. Според него това, че той напуска парламента, показва, че има противопоставяне с други хора, включително и Борисов. „Явно става дума за удар вътре в ГЕРБ, а това е проблем. Не става дума за тържество на закона и справедливостта, а на вътрешна битка с единствената цел ГЕРБ да остане на власт. Горко на тази държава, ако символът е Цветанов“, каза още Антон Кутев.  


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби