Свързани новини

28.03.2019 10:43

Трима души загинаха при пожар в пловдивскатае психиатрия

Видян 992 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трима души са загинали при пожар в сградата на Центъра за психично здраве в Пловдив. Окръжният прокурор Румен Попов поясни, че става въпрос за умишлен пожар, тъй като по нормативна база в отделението е недопустимо внасянето на всякакви запалителни средства.


По думите му в отделението, където е избухнал пожара са настанени, макар и на свободен режим, психично болни лица, страдащи от параноидна шизофрения. Това означава, че по Нормативна уредба трябва да има строг охранителен режим, с възможност за разходки на болните до два часа, но в рамките на стационара.


Режимът не позволява внасянето на всякакви уреди, с които могат да се самонараняват лицата, или да нараняват други. Забраната се отнася и за запалителни материали – кибрити, или запалки, както и електрически крушки, освен луминисцентни лампи, и други електрически уреди.


При пристигането на пожарникарите смъртта на тримата мъже е била настъпила отдавна. „Това са лежащо болни, но те са на свободен режим, не са били приковани към леглата. Имали са възможност да се разхождат в коридора, който стои заключен, могат и да влизат от една стая в друга”, каза Попов. Самоличността на загиналите е установена.


Две от лицата са родени през 1961 година, а третият – през 1967 година. Те са от различни населени места в Пловдивска област и всички са били настанени принудително там от органите на МВР по различно време”, каза Попов.


„Със сигурност там някой е запалил нещо – дали кибрит, или запалка, или хартия, имало е източник на огън”, завърши окръжният прокурор.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни