Свързани новини

28.03.2019 10:09

Парламентът отхвърли 8-те опции за Брекзит

Видян 1207 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Депутатите отхвърлиха всичките осем варианта за бъдещи отношения с ЕС, оставяйки парламента и страната в криза относно Brexit. Те гласуваха поредица от възможности като алтернатива на двукратно отхвърлената сделка на Тереза ​​Мей.


Но най-голям брой гласове от всички предложенията събра предложението на бившия министър на външните работи Дейм Маргарет Бекет и двама други депутати, което гласи, че парламентът не трябва да ратифицира споразумение за Брекзит, "освен ако и докато" не бъде одобрено на "потвърждаващо обществено гласуване".


То бе подкрепена от 268 депутати, и отхвърлено от 295.


На второ място беше опцията на бившия канцлер Кен Кларк - всяка сделка за Brexit да включва митнически съюз, но все пак загуби от 272 гласа "против" срещу 264 "за".


Политиката на лейбъристите за митнически съюз с тясно сближаване с единния пазар беше отхвърлена от 307 срещу 237 души.


Планът за общ пазар 2.0, подкрепен от бившия министър Ник Боулс, който ще запази търговията на Великобритания с ЕС, спечели подкрепата на 188 депутати, но на него се противопоставиха 283 души.


Развод „без сделка“, предложен от депутата на торите Джон Барън, бе отхвърлен със съкрушителните 400 гласа срещу 160 "за".


Бившият министър Оливър Летуин, който ръководи инициативата за по-голям контрол над процеса на Brexit от парламента, настоя, че гласовете тази вечер са отправна точка и депутатите ще получат възможност да гласуват отново в понеделник, за да видят дали могат да направят пробив.


Предложение L, което казва Великобритания да отмени изпълнението на член 50 от Договора за ЕС, ако парламента в Лондон не се съгласи на напускане на ЕС без сделка за условията събра  184 гласа "за", против 293.


Предложение H, на бившия министър на земеделието на Великобритания Джордж Юстис, според което Великобритания трябва да остане част от Европейската икономическа зона и отново да подаде молба за членство в Европейска асоциация за свободна търговия полочи - За 65, против 377.


Предложение O на депутата на торите Маркъс Фаш, в което се посочва Великобритания да търси контролирано излизане без сделка от ЕС, ако сделка с Брюксел не може да бъде договорена получи "За" 139, против 422.


Междувременно, депутатите гласуваха с 441 "за" срещу 105  приемането на нормативен акт, вторично законодателство, за отлагане на Брекзит за 12 април или 22 май, в зависимост от това дали ще бъде одобрена или не сделката на Мей.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали