Свързани новини

27.03.2019 17:13

Цветанов: Напускам парламента

Видян 1983 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 Няма драма от това, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ ще напусне 44-тия парламент, ще бъда заместник-председател на партията и ще оглавя предизборния щаб, заяви Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание.


Според Цветанов решението ще даде успокоение след всички спекулации, че иска да разцепи ГЕРБ.


"Винаги съм се ръководил от семейните ценности. Знам, че ако има проблем, страдат децата. Ако има развод, страдат децата", допълни Цветанов. Той посочи, че винаги е изповядвал това да бъдат екип. Цветанов призова да се спрат с ГЕРБ.

 Всичко през целия ми съзнателен живот е ръководено от законността и от обществения интерес, заяви още Цветанов.



Да спрем със спекулациите. Няма драма от това, че ще напусна НС. Избрал съм да съм част от каузата на ГЕРБ. И няма да сложа личното и егото си, заяви Цветанов. Той обясни, че не иска спекулации, че седи в НС само и единствено да се държи за депутатския мандат и е взел решението обосновано и ясно.

Смятате ли, че позицията и постовете имат значение за нас. Възприемам политическия проект ГЕРБ като кауза. И никога не съм правил нищо, което да не кореспондира с волята на лидера ни и тази на съпругата ми, обясни Цветанов.

Няма от какво да се срамувам. Единственото, от което съм направил е да огранича възможността да излизат политически декларации. И спрях колеги да ме посрещнат на летището.

Не трябва да се говори в никакъв случай, че има и минимално разделение в ГЕРБ. Това е кауза за мен и за лидера ни, за всички членове и симпатизанти.

Аз съм политическото лице, което трябваше да бъде ударено точно преди изборите от този сценарий, коментира Цветанов. Болно ми е от всичко, което се изля към мен и партията ми. Но ветровете брулят големите върхове, допълни той.

Благодаря на тези, които се постараха да бъдат обективни. И на тези, които създадоха внушенията за манипулации. Чух много неща за себе си и за прегрешенията ми, каза Цветанов.

Категорично заявявам, че всичко, което съм правил, съм се ръководил от законността и да е в обществен интерес. Отношенията ми с някой винаги са минавали съгласно българското законодателство и спазвайки всички изисквания и правни норми.

По повод обвиненията, че се е опитал да прикрие проверката за небостъргача на Артекс, Цветанов извади писмото на Инициативния комитет от "Лозенец", което е изпратил заедно с материалите. Трябваше да покажат цялото писмо и да се кажат всички адресати на това писмо, каза Цветанов и изброи президента, премиера, парламентарната шефка, главния прокурор, шефовете на всички групи в парламента, омбудсмана, столичния кмет и много други. Това е сигналът, който е внесен на 25.05.2018 г. И съгласно закона препратих сигнала до компетентен орган. Като председател на вътрешната комисия и като председател на ПГ съм спазил АПК и това, което съм направил, ме е задължил законът и съм го направил по съответния правен ред. Направил съм това, което се изисква по закон и ако това беше проверено, нямаше да изпаднем в заблуждение на гражданите, каза той.

По повод обвиненията за лобизъм със сградата на Артекс чрез промените в ЗУТ, Цветанов обясни, че всички специалисти казват, че този закон няма никакво отношения към тази сграда. Когато се поднася невярна информация, се създава обществено настроение, което рефлектира върху лица и партии и в случая жертвата бях аз, каза той.

Винаги, по всяко време, откакто се занимавам с политика, съм споделял решенията си с най-близките си хора. И днес го споделих с премиера Борисов. През всички години с него сме се ръководили само от закона и сме градили доверие един към друг.

Важно житейско решение за мен бе да напусна МВР, когато той ме помоли 2009 г., за да тръгнем на избори. И в Столична община съм се ръководил само от закона.

Трябваше да вземем важното решение с Борисов кой ще оглави ГЕРБ - поради законовите ограничения аз поех лидерството на ГЕРБ от декември 2006 г. и поех отговорността да създадем хоризонтален принцип на управление на партията.

Да има видими резултати, да не се спират еврофондовете.

2009 г. това, което направихме в Изпълнителната власт, беше благодарение на подкрепата на членовете ни. От тогава насам ГЕРБ е получавала над 1,1 млн. гласа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева