27.03.2019 16:03

64 млн. лв. инвестира Kaufland България в нова логистична база, общо 1,4 млрд.лв. е вложил у нас

Видян 2188 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Kaufland България откри нова база в своя логистичен комплекс в Индустриална зона Раковски, с. Стряма (област Пловдив). Инвестицията е за над 64 милиона лева, като новата база открива близо 100 работни места.

С обща площ от 359 000 квадратни метра и две бази логистичниятцентър на KauflandБългария е най-големият в ритейл сектора в България и един от най-големите на Балканския полуостров. От отварянето му през 2005 г. до момента инвестициите на компанията в него надхвърлят 233 милиона лева. Центърът обслужва всички 59 хипермаркета на компанията у нас. В него работи екип отобщо 600 служители.

„Нашият логистичен комплекс е от стратегическо значение за бизнеса ни. Той задава стандарти и работи на световно ниво: с мисъл за клиента, за обществото и за околната среда. Гордеем се с екипа ни тук и с неговата работа.“, каза на откриването на новата база Иван Чернев, председател на Управителния съвет на Kaufland България.По думите му чрез дейността си в с. Стряма компанията подпомага развитието на местната общност, като създава нови работни места в региона и развива експерти - от комисионери, през транспортни логистици до технически кадри.

„Откакто Kauflandе в България,вие не само развивате своята дейност, но и налагате стандарти - иновации, високо-технологични процеси и производства, екология - важна част от кръговата икономика.", заяви Емил Караниколов, министър на икономиката. Той подчерта колко е важно и ценно, че Kaufland България е не само лоялен партньор на българския бизнес, но и на българските производители.

В своя комплекс в с. Стряма Kaufland има две бази, които обслужват основна част от хранителния и нехранителния асортимент на хипермаркетите. Досегашната логистична база е разделена на складове с различни температурни режими, в които са обособени зони за съхранение на различни артикули. Температурите се контролират и при транспортирането на стоките до филиалите. На ден в базата пристигат 300 камиона от всички краища на страната и от чужбина, а за година към хипермаркетите на Kaufland се транспортират повече от 1 милион комисионирани палета.Рампите, с които досегашната база разполага, са 150. Резервните палетоместа са 67 хиляди, в зоните за комисиониране има 9 хиляди места, на ролкови стелажи – 11 хиляди места, а в зоната за прием и изход на стоки – 8 хиляди палетоместа.

Откритата днес нова база, част от логистичния комплекс, е за нехранителни продукти и в нея ще се съхраняват кухненски уреди, домашен текстил, облекло, канцеларски материали и други.За нея са построени 53 нови рампи за прием на стоки и материали. Създадени са още 30 хиляди палетоместа за складиране и 5 хиляди зони, в които ще се комисионират 100 хиляди нехранителни палети на година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп