Свързани новини

25.03.2019 16:03

Съдът готов с решение за Каменаров! Ще го бави заради евровота?

Видян 2147 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд е готов с решение във връзка с делото срещу генералния директор на БНТ  Константин Каменаров. Припомняме, че 19’ първи съобщи за осъдителната присъда от година и три месеца на БНТ шефа, постановена от Софийския районен съд.  Ако втората инстанция потвърди решението на СРС той ще трябва да се раздели с поста си, а фактите по делото са известни.  През месец юни 2016 г. Каменаров бе заловен да шофира с 1.6 промила в кръвта. Според обясненията на изпълнителния директор на БНТ наличието на алкохол в тялото му, се обяснявало с билка от златен корен, която той приемал, за да отслабне. Законът обаче не се интересува от напитката, а само от наличието на промили алкохол в пробата на заловения. Ако втората инстанция потвърди решението на СРС Каменаров повече няма да може да ръководи БНТ. Законът за радиото и телевизията не позволява на генералният директор на БНТ да е осъждан за престъпления от общ характер. Забраната не прави разлика между условни и ефективни наказания.


Пред Евроком PR-ът на СГС съобщи, че официалното решение по делото Каменаров ще бъде публикувано в срок от 1 до 3 месеца,  за да бъдат спазени нормативните изисквания, въпреки широкия обществен интерес. Твърде вероятно е решението да бъде съобщено след края на изборите за европейски парламент, които са точно след 2 месеца. Едва ли БНТ ще бъде обезглавена от политкомисаря си точно преди евровота.


Чест прави на съдията от СГС, който парира опитите за шиканиране от защитата на БНТ-шефа. Вчера тя опита за шести пореден път да отложи шумното дело, но съдията даде ход на процеса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но