Свързани новини

25.03.2019 11:22

Йончева: Поръчката за бежански центрове да бъде отменена

Видян 932 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Настояваме обществената поръчка за изграждане на площадки за бежански центрове в общините Любимец, Елхово и Малко Търново да бъде отменена и питаме- дали се крие информация за връщане на мигранти от Западна Европа - предимно от Германия". Това каза говорителят на ПГ на "БСП за България" и водач на листата на левицата за европейските избори Елена Йончева на пресконференция в централата на БСП. Тя добави, че  в Елхово се подготвят площадки, които да приемат 1632 бежанци, а това са почти 20% от населението на общината.  Йончева коментира, че всичко това се случва на фона на обезлюдяването на Странджа и бе категорична, че  БСП  е против изграждането на подобни центрове.


 


Кристиан Вигенин: БСП се обявява против тази обществена поръчка и ще подкрепи протестите хората


 


"Не приемаме изграждането на бежански центрове, без да има необходимост за това", каза секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин . Той коментира, че всичко това се случва в момент, в който миграционният натиск по границата е нулев, а анализите не показват нова бежанска вълна в близко бъдеще. Вигенин заяви, че всичко се прави само, за да се усвоят средства, предоставени от ЕК. "Прави се тихомълком, без да бъдат информирани гражданите и да бъде потърсено тяхното съгласие. Не е информирана и местната власт", уточни народният представител. Той попита-има ли връзка с тази обществена поръчка и решението от съда на ЕС, което позволи на германските съдилища да връщат мигранти в страните, в които са влезли на територията на ЕС.  Кристиан Вигенин каза още, че когато се изгражда подобен капацитет, рано или късно, той ще влезе в употреба. "Опасяваме се, че това ще доведе до връщането на мигранти, а това противоречи на българския национален интерес", категоричен бе Кристиан Вигенин.


"БСП не просто се обявява против тази обществена поръчка, но и ще подкрепи протестите на жителите на трите общини", категоричен бе Кристиан Вигенин. Той се обърна към бизнеса и призова нито една фирма да не участва в обществената поръчка, ако правителството не я отмени. "Това е начинът да продължим инициативата срещу национално безотговорни решения на правителството", каза още народният представител.


 


Катя Георгиева: Обществената поръчка за бежанските центрове е скандална


 


"Ще подкрепим недоволството на гражданите да не се реализира поръчката за бежански център в Елхово, тя е скандална", каза Катя Георгиева, общински съветник и председател на БСП – Ямбол. Тя определи като скандална обществената поръчка за бежански центрове на територията на общините Елхово, Любимец и Малко Търново. Георгиева припомни, че прeз 2016 г. е имало подобни намерения на МВР и тогава жителите от област Ямбол са реагирали изключително гневно и тогава управляващите са дали заден ход.  Тя  посочи, че сега нещата се правят тихомълком. „През миналата седмица разговаряхме с много граждани. Те са гневни, защото никой от местната власт не е разговарял с тях, никой не е обяснявал- какво ще се случва на територията на Елхово. Отново се надига протестна вълна. За съжаление се появяват и доста радикални послания", коментира още Катя Георгиева . По думите ѝ това, че ГЕРБ все още е управляваща, не означава, че държи патента за това- кое е най-правилното решение за България.


Общинският съветник от БСП  Димитър Загоров изтъкна, че хората в Елхово са много притеснени. „Проведох доста срещи с тях през тези дни и тревогата им нараства с всеки изминал ден“, каза той. Загоров определи като нелепи обяснения от страна на местните  управници, че са научили от интернет за това нещо.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични