Свързани новини

20.03.2019 09:52

Цената на забавянето на Brexit може да бъде референдум или избори, смята ЕС

Видян 1130 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние заяви, че цената на едно дълго отлагане на Brexit може да доведе до "ново събитие", като втори референдум или общи избори. По думите му държавните и правителствените ръководители на блока биха искали да бъдат убедени в полезността на допълнителното време, предвид разходите.


ЕС иска подробна карта от министър-председателя за това как парламентът ще реши за една от тези възможности, ако сделката на Мей бъде отхвърлена следващата седмица.


 „Каква би била целта и резултатът от удължаването и как бихме могли да бъдем сигурни в края… че няма да се окажем в същата ситуация като днес?“ - каза той.


„Органите на ЕС искат да знаят какъв ще бъде политическият процес, който ще бъде основание за това удължаване, - дали е политически процес в Камарата на общините или в общия политически дебат в Обединеното кралство. По-дългото отлагане трябва да бъде свързано с нещо ново.


На частна среща с министрите на външните и европейските въпроси на ЕС Барние заяви, че само промяната в правилата, общи избори или нов референдум ще оправдаят по-дълго забавяне. "График за нов референдум или нови избори може да оправдае по-дълъг срок", каза той на министрите.


Премиерът Тереза Мей ще потърси споразумение на срещата на върха на ЕС тази седмица за допълнителните три месеца от членството, за да приеме необходимото законодателство за оттегляне в случай, че споразумението й бъде подкрепено следващата седмица, или за по-дълъг период, ако бъде отхвърлено.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Емоционален ден

Емоционален ден. От вас зависи дали ще позволите на