Свързани новини

19.03.2019 17:04

Ремонтът в градинката пред СУ върнат за ремонт

Видян 2883 пъти | Коментари 10
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Ремонт на ремонта да бъде извършен в градинката пред СУ „Св. Климент Охридски“, нареди кметът на София Йорданка Фандъкова след инспекция на участъка.

    „Спирам строителните дейности в зоната около площад „Ал. Невски“, докато изпълнителят на ремонта „ПСТ Груп“ не отстрани некачествено извършени дейности, констатирани многократно – съобщи Фандъкова в страницата си във Фейсбук. – До отстраняване на забележките не спира да тече срока за изпълнение на договора. Надявам се, че това ще накара изпълнителя най-накрая да си свърши качествено работата и да мобилизира нужния ресурс от работници.“

Кметът нарича „абсурдно“ твърдението, че в този вид градините „Кристал“, „Св. Климент Охридски“ и части от тротоарите по ул. „Московска“ и бул. „Васил Левски“ са „напълно готови“. По думите ѝ, отказът да се отстранят установените дефекти е недопустим:

    „Категорично няма да подпишем Акт 15 за приемане на обектите в този вид, както иска изпълнителят“.

Според чл. 12 от договора между общината и извършителя, възложителят и надзорът имат право при констатиране на некачествено извършени работи да спрат извършването на строително-ремонтните дейности до отстраняване на нарушението. Ремонтът на ремонта ще бъде за сметка на изпълнителя и не води до спиране на срока за изпълнение на договора, не може да служи и за основание за удължаването му.

Докато не се отстранят всички забележки, Акт 15 няма да бъде подписан, заявява кметът на София.

Фандъкова припомня, че строителната площадка край Университета беше открита на 2 юни 2018-а. Срокът за изпълнение по договор е 365 календарни дни. До момента обектът е спиран за 49 дни през зимните месеци, като изпълнителят има претенции за още 17 дни, които се проверяват.

    „При неспазване на срока по договор изпълнителят дължи неустойка от 178 хил. лв. на ден, с максимален размер на глобата – 3,577 млн. лв. – посочва Йорданка Фандъкова. – Допълнително при некачествено изпълнение санкцията за изпълнителя е 894 хил. лв.“


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 010 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Тия гробарски дрънканици ги слушаме още от времето, когато ген. полк. Бойко беше кмет. Фандъчката е достоен продължител на тиквеното тъмно дело.

  • 009 Атанас 30.06.2019 14:08

    Ами колега Анонимен да ти кажа само добре ,че е бате ви Бойко да имаме пътища и следващото е вие дори не познавате като човек Фандъкова а пишете .. колкото да има ,.

  • 008 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Добре ,че са Герб ако питате мен толкова много правят .. а няма кой да ги оцени

  • 007 Коко 30.06.2019 14:08

    Само в очите може да ми паднете мръсни комунисти с тези платени репортажи и шибаните ви протести... жалко ..

  • 006 Хиско 30.06.2019 14:08

    Комунистите са най-долната паплач - тези новини са радост за тях. Случват се и такива неща. Фандъкова е права

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци