Свързани новини

19.03.2019 14:31

БСП: Борисов с различни партньори ощетяват пенсионерите

Видян 1989 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Борисов с различни партньори – АБВ и „Обединени патриоти“, провеждат целенасочена и последователна политика, с която ощетяват българските пенсионери и бъдещите такива, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията, предаде Фокус.


„Има огромен проблем с хората, които ще се пенсионират след 1 януари 2019 г. Това не е спекулация както обявиха след брифинга в Министерския съвет“, обясни Нинова. По думите ѝ 31 % от бъдещите пенсионери ще бъдат ощетени и ще получат по-ниски пенсии. „Волята на премиера било да няма ощетени, само че два пъти волята на премиера беше да има ощетени. Ето как - през 2015 г. беше приета реформа пенсионна „Калфин“. Ето ви го текстът на закона. Тази мъка и този хаос започна от 2015 г. Реформата „Калфин“ при управлението на „Борисов“ 2 с АБВ“, каза още Нинова и уточни, че бъдещите пенсионери няма да могат да избират своите най-благоприятни години при определянето на размера на пенсиите им. „Това беше първата стъпка. Втората стъпка беше предприета през 2018 г. от кабинета „Борисов“ 3 с различно мнозинство – ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Само отварям скоба щяха да се борят за 300 лв. минимална пенсия, а приеха тази реформа, с която утежниха закона от 2015 г.“, каза още Нинова.


Тъй като днес чуваме, че това е било консенсусно решение, извадих стенограмите от 2015 г. и от 2018 г. 2015 г. на 32 страници стенограма БСП обяснява защо това не трябва да се приеме. Горещи дебати, гореща позиция от името на БСП „против“ тази реформа. Не сме участвали в този консенсус. Това решение е прието, извадила съм и гласуването с гласовете на ГЕРБ и АБВ. Стенограмите от 2018 г. показват, че решението е прието с мнозинство ГЕРБ – „Обединени патриоти“ отново след сериозни дебати, позиция и гласуване на БСП „против“ тази реформа. Т.е. ние сме последователни, че правителството на Борисов с различни партньори – АБВ и „Обединени патриоти“, провеждат такава целенасочена и последователна политика, с която ощетяват българските пенсионери и бъдещите такива“, подчерта лидерът на БСП и заяви, че това е посегателство върху най-слабата и уязвимата група.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец