Свързани новини

19.03.2019 09:28

1/2 млн. лева и Миню Стайков е на свобода

Видян 1155 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спецсъдът реши бизнесменът Миню Стайков да излезе на свобода срещу гаранция от 500 000 лева. След седмица Апелативният спецсъд ще трябва да вземе окончателното решение по делото. Решението е на спецсъдия Мария Кавракова. Мотивира го с влошеното здравословно състояние на Стайков, който пристигна в съда с инвалидна количка.


Изключително странен е фактът, защо спецсъдът взе решение да пусне на свобода Стайков, който е обвинен за производство и разпространение на нелегални цигари и алкохол, а преди години беше забъркан и в захарни афери. В същото време Вълчо Арабаджиев младши, 21, срещу когото все още няма нито едно обвинение, а се цитира високата заплата от семейната му фирма, дори не е пуснат под гаранция, въпреки че и неговото здравословно състояние е влошено.


Ако бъде потвърдена от втората инстанция, гаранцията на Стайков ще бъде рекордна за съдебната практика. Засега най-високата определяна от прокуратурата, гаранция за свобода е 1 млн. лв., наложена на бизнесмена Богомил Манчев. Съдът обаче намали санкцията на половин милион. През 2012 г. 500 хил. лв. бе отредената гаранция и за бизнесмена Огнян Донев. След съдебен контрол тя остана 50 хил. лв.


Сумата за свободата на Стайков обаче не е висока на фона на запорираните дружествени дялове на бизнесмена за 40 млн. лв. Под възбрана са и над 250 негови имота.


В понеделник не стана ясно от какво страда Миню Стайков, защото съдът засекрети заседанието заради "интимни тайни". Съдия Кавракова посочи, че ще се обсъждат медицински документи, от които могат да излязат наяве лични подробности за обвиняемия. Преди това с изрична молба адвокатите на бизнесмена Николай Кокинов и Станислав Коев настояха делото да не се гледа публично. От прокуратурата възразиха.


Апелативният специализиран наказателен съд ще реши дали Стайков ще излезе на свобода окончателно. Дотогава алкохолният бос ще е зад решетките.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се