Свързани новини

18.03.2019 14:23

Мая: Нямам нищо общо с Томов, не съм му кандидат за София

Видян 2263 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Омбудсманът Мая Манолова заяви пред 19 минути, че няма нищо общо с Александър Томов. Вицепремиерът в правителството на Попов от 1990-91 година я издигна за кандидат – кмет на София от името на сдружението Заедно на 6 извънпарламентарни партии. То проведе през уикенда конференция в Националния дворец на културата. Движението му ще се яви на европейските избори, но за основна своя цел обяви вземането на властта в няколко областни града, начело със София, Пловдив, Варна и Русе. Не става ясно защо Бургас е извън таргетите на Томов.


Напомняме, че след напускането от БСП, той успя веднъж да вкара в парламента своята партия Българска евролевица през 1997-2001 г. при управлението на Костов, не успя с ДАР, ГОР и Българска социалдемокрация – другите формирани от него партии.


Извън парламента се занимаваше с бизнес като директор на Кремиковци при собственика Митал и на футболния клуб ЦСКА. Последното му амплоа беше като представител на хонконгския милиардер Стивън Ло, който получи сертификат за Инвеститор клас А за проекта си за софийски Лас Вегас при Равно поле. Азиатецът инвестира 19 млн.евро, но не получи резултат и не вложи останалите над 1,5 млрд. евро.


Томов огласи в предаването ЕвроДикоФ, че това е станало след неговото изместване от проекта и наместването в него на близкия до премиера собственик на асфалтова база Иван Саздов, ръководител на инициативния комитет за издигането на Борисов за кмет, който е сключил с Ло консултантски договор за 34 млн.евро при втория кабинет на ГЕРБ. След това и той е бил заменен от друг наш бизнесмен при Борисов 3.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Въпреки огромното ти желание,ти няма да имаш нищо общо и със стола в софийска община. Благодари на проф. Томов,че хипотетично те спомена.Няма кой друг да заложи на куц кон и ти го знаеш.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв