Свързани новини

18.03.2019 09:27

Мюфтията благодари на Борисов, че го спасил в съда, от 2011 г. известил за неплащането на данъци

Видян 2353 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още през 2011 г., когато спира плащанията на всякакви данъци и такси към държавата, главният мюфтия Мустафа Хаджъ, агент на ДС от 1989 г. и дърводелец, изплаща специално писмо до премиера тогава и сега Бойко Борисов, за да му благодари за неговата намеса съдът да узакони незаконната конференция, избрала този лидер на вероизповедание. В същото писмо, огласено от телевизия Алфа, мюфтията изисква спиране на ревизията при него по сигнал на законния ръководител на мюсюлманите проф.д-р Генджев, след като на няколко пъти грубо данъчните са изгонени от централата на ислямската религия у нас. В замяна на това той обещава подкрепа на изборите за местна власт през 2011 г. за ГЕРБ, вместо за ДПС.


Данни за отговор няма, но има факти.


Оттогава мюфтийството не плаща данъци и такси – вече 8,279 млн.лв, но държавата му превежда по 400 000 лв. на година субсидия, ала не не в блокираните от НАП сметки, а в други, позволява му да получава по 2 млн. лв. годишна помощ от държавния турски Дианет – истинска опасност за влияние над многочислена общност у нас от съседната страна, не спира даренията от ислямистки фондации от Близкия Изток. И ще продължава да го прави, както стана ясно от поправките в поправения седмица по-рано закон за вероизповеданията.


Според тях мюфтийството няма да получи данъчна амнистия, но ще има 10-годишна отсрочка за плащане на дължимите суми, което ще доведе до изтичане на тяхната давност и на практика също е опрощаване, както и незаконна по правилата на ЕС държавна помощ.


Правителството няма намерение да разваля и нелегалната сделка за сградата на мюфтийството в центъра на София, извършена от Софийски имоти и централата на вероизповеданието в нарушение на закона.


Най-неуместната, най-меко казано, реакция по темата дойде от вицепремиера по правосъдната реформа Екатерина Захариева, която незнайно защо свърза атаката от пронацисти върху джамия в Нова Зеландия с възможното напрежение – мюфтията ни заплаши с „второ Косово”, ако не опростим задълженията на управата на вероизповеданието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    САЩ ни готвят за терористичен акт! US слугинажът вече тръби, че русофилите го провокират... Искат да провалят Турски поток... Съвсем очевидно е, че САЩ подготвят терористичен акт в България. Умишлено публикуваните надписи на български на автоматите на терориста в Н.Зеландия, са оправдание за предстоящо "отмъщение". Не е ясно имало ли е изобщо подобни надписи, или американските агенти са ги измислили. Но и да е имало, те не се съобщават. Точно защото склоняват към отмъщение. Но САЩ ти съобщиха. След това пък изведнъж "арестуваха във Франция терорист, готвен атентати у нас". Подготвят ни психически, че атентати ще има. Интересни са и другите потенциални мишени - Сърбия и Унгария. В Сърбия пробват цветна революция. А в Унгария Орбан им е като трън в очите с патриотичната си политика, поддържана от народа. Точно за България, Сърбия и Унгария, терористът се сети да се вдъхновява. Всичко е толкова прозрачно. А сега ще му дадат на този терорист да чете политически речи в съда и да насъсква срещу България. Типична американска постановка... А американският слугинаж тук вече започна да тръби, че терористът се е срещал с руски пара-военни формирования у нас. Т.е. русофилите са терористи, които ще ни навлекат отмъщението на ислямистите. Съвсем ясна е работата. САЩ искат да ни ударят. То е всеизвестно, че почти всички терористи са техни отрочета. След като Русия ги размаза в Сирия, САЩ си ги прибраха и сега ги пренасочват на другаде. Най-вероятната причина е минаването на нов руски газов поток от тук. Заради чудовищното обществено мнение в негова полза, не могат да го спрат с някакъв протест от 20-30 наемници. Не може да го спре и Бойко, защото ще падне от власт. И какво измислиха - русофили правят тероризъм срещу мюсюлмани, те ви мъстят. Смърт на Русия и руските проекти...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева