Свързани новини

17.03.2019 10:03

Полицията се самообгази

Видян 3138 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Полицията се самообезвреди със сълзотворен газ. Униформените опитаха да разпръснат демонстранти, опитали да пробият полицейския кордон на антиправителствения протест в събота, използвайки за първи път сълзотворен газ. Служителите на реда обаче забравили за вятъра в столицата и така лютивият спрей задушил самите тях и ги накарал да плачат.  Интересно, какво е наложило употребата на сълзотворен газ, след като протестиращите са били малобройни.
След като полицаите се самообезвредиха, добри хора им помогнаха с мокри кърпички и вода.
Видеозапис от инцидента беше разпространен в социалните мрежи и моментално се превърна в един от най-гледаните клипове в мрежата. От МВР обявиха че пострадали или арестувани няма, но в онлайн пространството шегите не спират.
Фейсбук завря от коментари за действията на полицията. В повечето от тях хората осъждат действията на органите за реда , а в други се подиграват на  безслието им, отбелязвайки факта, че полицаите били повече от протестиращите.
Самият протест в събота бе организиран в социалните мрежи. Вчера също имаше подобно шествие, което бе слабо посетено.
Протестиращите се обявиха за борба с корупцията, нова конституция и предсрочни избори. Основното им искане обаче бе провеждане на национален референдум за промяна на системата на управление към пряка демокрация.
„Целта на протеста ни е да се съберем достатъчно много и тъй като сме в правото си на обсада на парламента да пробием, при втория си опит полицейския кордон и да достигнем вратите, и то с такъв устрем, че да излезем от другата страна. Ние няма да ги осъждаме, те сами се осъдиха с делата си. В сряда, в 14 ч. ще бъдем достатъчно много повече отсега, за да свършим каквото трябва”, заявява пред БГНЕС Спас Мантаров, който е организатор на протеста.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак