Свързани новини

17.03.2019 09:03

Димитър (11 г.) от Асеновград е най-младият студент в България

Видян 1739 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

11-годишен ученик от Асеновград е най-младият студент в България. Петокласникът Димитър Самаров e приет в Софтуерния университет „Soft Uni”  и наскоро е взел първия си изпит с резултат - 250 от 300 възможни точки. Учебното заведение го поздрави специално в официалната си страница, където което предизвиква взрив от лайкове и само за една вечер хиляди лайкове превръща Димитър в едно от най-известните млади лица в IT сферата. Момчето с лекота създава сложни софтуерни програми, с които могат да работят големи икономически компании, информира Нова телевизия.


„Не е лесно да направиш игра или програма. Изисква усилие и време. За първи път използвах компютър на 3 години. Беше ми интересно да разучавам всички функции”, сподели Димитър Самаров.


Роден е Пловдив, но живее в Асеновград с родителите. Когато става на 7 години, започва редовно да посещава градския клуб по компютри и дори става най-младият му председател. Самият той разказва, че се занимава с компютри от 3-годишен. Миналага година кандидаства за безплатно компютърно обучение от единствения у нас Софтуерен университет „Soft Uni”, с цел запознаване на млади кадри с възможностите на съвременното програмиране. В края на програмата, продължила 2 месеца, всеки от участниците в нея имал право да се яви на платен онлайн изпит и при резултат над определен бал, да бъде поканен да следва в университета. Димитър е най-малкият участник в този изпит, но успява не само да се справи, но и да получи бал от 5.59 от възможни 6 единици. Така става най-младият студент в историята на България. Обучава се онлайн, 3 пъти седмично, по 4 часа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели