Свързани новини

15.03.2019 14:51

Руски шегаджии "преговаряха" и с Хуан Гуайдо

Видян 1849 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Руските шегаджии Владимир Кузнецов (Вован) и Алексей Столяров (Лексус) проведоха „преговори“ с лидера на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо от името на президента на Швейцария Ули Маурер,  предаде  Фокус.


„Маурер“ предложи да разблокира милиони на актуалния президент на Венецуела Николас Мадуро, които уж са в швейцарската банка „Лексус Вованиал“, а след това да ги преведе на лична сметка на Гуайдо. „Швейцарският президент“ също така подчерта, че опозиционният лидер има право да се разпорежда със средствата като „държавен глава“.


Лидерът на опозицията благодари на събеседника си не само от свое име, но и от това на венецуелците, а също така се съгласи да изпрати искане за разблокиране на средствата.


„Зарадваният Гуайдо незабавно заяви пред пресата, че току що е говорил с „Маурер“ за блокираните сметки на правителството на Мадуро. Естествено, реалните официални власти на Швейцария опровергаха информацията“, отбелязаха шегаджиите в коментар за Sputnik Mundo.


Руските "пранкери" (шегаджии) Владимир Кузнецов (Вован) и Алексей Столяров (Лексус) миналата година, представяйки се за министър-председателя на Армения Никол Пашинян, поканиха председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на шишчета в Ереван и той се е съгласи.


Освен това, те са успели да поговорят и с ръководителят на европейската дипломация Федерика Могерини. Съдейки по съдържанието на разговорите , те са се състояли малко след избирането на Пашинян за премиер.


В разговора с Юнкер Вован и Лексус са се оплакали от натиска от страна на САЩ. В отговор европейският чиновник е заявил, че „ние трябва отново и отново да обясняваме на господин Тръмп как е устроен светът“. „Той не разбира какво се случва. Ние трябва да се убедим, че той ще започне да разбира по-добре случващото се в Армения. Добре. Всичко е наред. Желая ви успех!“ – е казал Юнкер.


Шегаджиите са поканили председателят на ЕК в Ереван, където ще му „готвят отлично арменско барбекю, което у нас се нарича „шашлик“. Вован и Лексус са предложили на Юнкер да да хапне шашлика на площада в Ереван и да се проведе „един вид митинг“.


„Това също не звучи зле! Ще дойда догодина. През тази това вече не е възможно, а през следващата ще намерим подходящи дати и възможности“, е заявил Юнкер.


Могерини, на свой ред, в разговора с шегаджиите е говорила за необходимостта новите арменски власти да поддържат добри отношения с всички партньори и да не правят избор в полза само на една страна, за да не се повтори украинският сценарий. При това тя е обяснила, че Брюксел не винаги е подкрепял такъв подход.


„Разбира се, не. Трябва да действаме много внимателно и да избягваме всякакво развитие на събитията в тази посока. При това трябва да се подчертае, че Армения е страна, която има право да направи избор“, е заявила Могерини.


Тя е добавила, че Брюксел не моли „за приятелство при изключителни условия“. „Ние знаем и ние смятаме, че вие може да имате приятелски и партньорски отношения с много страни при условие, че сте свободни и можете самостоятелно да направите своя избор и да приемете съответните мерки. Това е нашият подход. Знам, че по-рано се придържахме към друг подход, но за нас е много важно, да почувствате тази свобода и пространство за действие, за да не ни са налага да правите избор в ползата на един или друг партньор“, отбеляза Могерини и допълни, че това е нужно условие за конструктивно партньорско, но „не винаги всички се придържат към такъв подход“.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион