Свързани новини

15.03.2019 17:00

Париж изиска „ясен“ отговор за Брекзит до срещата на върха на ЕС

Видян 1370 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството на Обединеното кралство трябва да предложи „ясен“ отговор за намеренията си за Брекзит преди срещата на върха на Европейския съюз следващата седмица. Това се казва в изявление от Елисейския дворец в Париж, след като британските депутати подкрепиха забавянето на излизането на страната от структурите на Общността, предава Фокус.


„Без никаква яснота не е възможно решение", се казва в съобщението на пресслужбата на президента Еманюел Макрон. Ако настоящото споразумение за оттегляне бъде отхвърлено, трябва да бъде представен „ясен и нов алтернативен план", в противен случай Великобритания ще трябва да напусне ЕС без сделка, се казва още в текста.


По-рано официален Берлин призова Лондон да предложи на Европейския съюз „жизненоспособен“ план за Брекзит с оглед приближаващата планирана дата за излизането на Обединеното кралство от Общността.


Преди срещата на върха на следващата седмица говорителят на канцлера Ангела Меркел Щефан Зайберт заяви, че Берлин приветства гласуването на британския парламент в сряда срещу Брекзит без споразумение. „Въпреки това е ясно, че следващите стъпки, следващото предложение за напредъка трябва да дойде от Великобритания“, подчерта Зайберт пред репортери.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева