Свързани новини

15.03.2019 13:23

Воля спаси кворума в Народното събрание

Видян 1084 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът не успя да събере първоначално кворум, за да започне заседанието.


Първият опит бе направен с 10 минути закъснение, но в залата се регистрираха 119 народни представители. Двама депутати не достигнаха, за да се събере нужното присъствие.


Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че ще направи втори опит за регистрация след 10 минути. Времето за регистрация обаче бе намалено, след като парламентарната група на партия "Воля" се появи в пленарната зала. Вчера лидерът на партията Веселин Марешки заяви, че напускат парламента, а след това обяви, че ще влизат в зала, за да осигуряват кворум, но ще работят само по важните за тях теми.


125 души се регистрираха и парламентът започна работа.


Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов дори защити депутатите от "Воля":


"Това, че всеки отстоява своите принципи, не трябва да го тълкуваме като извиване на ръце. Към настоящия момент от ПГ на "Воля" се държат изключително отговорно".


„Воля“ е необходима в парламента, заяви народният представител от партията на Марешки Пламен Христов. Той смята, че появата им в Народното събрание не може да се смята за обрат, защото още вчера са заявили намеренията си.


"Ние днес сме тука, тъй като много странно, след като доста отдавна зададохме въпроси към няколко министъра, днес изведнъж всички решиха да дойдат да ни отговорят. За съжаление обаче пък разбрахме току що, че министър Каракачанов се е разболял и няма да присъства, за да отговори на въпроса, който предстоеше да му зададем".


От разговорите с ГЕРБ в сряда ще стане ясно как ще действат депутатите от „Воля“. Пламен Христов изрази надежда, че те ще са ползотворни най-вече за българските граждани:


"Не знам дали сама за себе си "Воля" печели, печели българският народ. Всички говорят дали търсим сделка - да, търсим сделка. Да, ние се пазарим. Да, ние ще изнудваме от името на българския народ".


Депутатът от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов подчерта, че и без парламентарната група на Веселин Марешки може да се осигурява кворума в Народното събрание, но при пълна мобилизация на управляващото мнозинство. Той нарече действията на  „Воля“ „евтин цирк“.


"Един политик трябва да е сериозен, да си има сериозни етикети, да си ги отстоява в зала, ние от тях тези не виждаме, виждаме дребни циркаджийски номера. Това, че някой е започнал да не ходи на работа и това поставя другите в неудобно положение и те  трябва да теглят каиша, грубо казано, не означава, че трябва да фетишизираме ходенето на работа извънредно. Въпросът е не защо "Воля" идва на работа, а защо други парламентарни групи не идват и не се регистрират. БСП излиза от залата и спира да


работи".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.