Свързани новини

15.03.2019 10:30

Бг надписи по оръжието на терористите в Нова Зеландия

Видян 2057 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Според италианския вестник „Република” профилът на терориста Б.Т. бил след това затворен, но някои снимки на публикацията му все още могат да се видят в интернет. При атаката в две джамии бяха убити най-малко 40 души, предаде 24 часа.

„Република” помества снимката на туита, в която на втория пълнител се вижда и надписа на български „битка при Булаир 1913” (булаирският бой се провежда на 8 февруари 1913 г. между българската Седма пехотна рилска дивизия под командването на генерал-майор Георги Тодоров и османските Дивизия Мюретеби и Двадесет и седма пехотна дивизия под командването на Али Фетхи – бел.а.). Боят завършва с победа за България.

Преди него е изписано на български и името Фружин (син на последния търновски цар Иван Шишман, който през 1408 г. заедно с Константин оглавява въстание против османското господство – бел.а.)

На третия пълнител пък има надпис на английски Шипченски проход 1877-78.

На пълнителите се виждат и други надписи, сред които и на името на италианеца Лука Траини, който беше осъден на 12 г. затвор за расистка омраза и стрелба, при която рани шестима имигранти в Мачерата през февруари 2018 г.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци