Свързани новини

15.03.2019 10:05

Ирландският премиер с приятеля си на закуска с Майк Пенс

Видян 1513 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ирландският премиер Лео Варадкар взе своя партньор Матю Барет с него в четвъртък, когато се срещна с вицепрезидента Майк Пенс в резиденцията му във Вашингтон. Пенс, консервативен християнин, се е противопоставял на еднополовите бракове и отмяната на политиката Не питай, не казвай в миналото, която предвижда войниците да не бъдат питани преди постъпване на служба за сексуалната им ориентация. От тях се очаква да не демонстрират открито хомосексуално поведение.


    В изказването си в резиденцията на вицепрезидента в четвъртък Варадкар говори за промяната, която се случи в неговата страна, която е позволила гей да бъде избран за премиер.


Някои хора веднага коментираха срещата, защото Пенс постоянно получава остри критики от страна на ЛГБТ активисти. Пенс, консервативен християнин, не крие противопоставянето си на еднополовите бракове в миналото: "Сривът на обществото винаги е бил предизвикан след влошаване на брака и семейството."


На последното си пътуване до САЩ миналата година Варадкар имаше среща на четири очи с Пенс. След това той каза пред репортери, че е повдигнал въпроса за правата на ЛГБТК с него. Той също така каза, че Пенс и съпругата му са поканили него и партньора да "посетят дома им".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец