Свързани новини

14.03.2019 09:48

Р. Овчаров: Бойкотът на БСП e успешен

Видян 1439 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   

„Подкрепих стратегията на БСП да не влиза в Народното събрание. Доколкото виждам от първоначалните резултати, тя работи. Няма нещо, по което БСП да е казала, че не е съгласна и да се е опълчила, и ГЕРБ да не са направили веднага обратния завой“. Това заяви Румен Овчаров, член на НС на БСП, в сутрешния блок на Бтв. Според него стоенето в парламента само легитимира действията на ГЕРБ, а не води до промяна в позицията. „Изместването на тежестта извън парламента води до по-голям успех. Дори и заплатите на шофьорите ще повишат днес. Няма нещо, за което да е станало дума, и то да не се е случило“, подчерта Овчаров. Според него проблемът е друг – дали ще се намират достатъчно остри политически проблеми, които да държат напрежението в обществото.
По повод предстоящите евроизбори той коментира: „Трябва ли да чакаме да загубим 11 евроизбора, за да разберем, че Сергей Станишев не носи победа на БСП, като водач?“
„Формално се рестартира проектът АЕЦ „Белене“. Някой инвеститор ще дойде, но той е добре известен и това не е пазарно избран стратегически инвеститор. Той е политически – или е Китайската държавна компания за държавна енергетика или „Росатом“. Други няма“, категоричен е Овчаров. Той е на мнение, че начинът, по който се подхожда, не означава, че ние търсим стратегически инвеститор така, както сме го търсели през 2006 г. „Тогава всички големи енергийни компании бяха на опашка да участват в този проект. Сега опашка няма“, каза още той. По неговите думи основният проблем на този проект е доверието. „Никой вече няма доверие, нито в АЕЦ „Козлодуй“, нито в НЕК, която е в изключително тежко състояние, нито пък в държавата България, която на всеки 10 години сменя позицията си по „Белене“, подчерта той. Според него при условията, които поставя страната ни – без държавни гаранции и без дългосрочни договори, интерес имат да строят в България тези, които имат политически, а не икономически интерес. Овчаров е категоричен, че проектът трябва да се построи, защото е икономически изгоден и продължава да бъде най-добрият проект.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви