Свързани новини

12.03.2019 16:53

Масирано погнаха още 1 дребен кмет

Видян 1935 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Акциите на полицията в общините в годината на местните избори зачестяват. След като в понеделник бяха повдигнати обвинения на кмета на Златица  Магдалена Иванова и на градоначалника на Созопол  Панайот Рейзи, във вторник полицията се зае и с община Стрелча. Говорителят на окръжната прокуратура Пламен Панов разкри, че е образувано производство във връзка с получени сигнали за работата на местната администрация.


Кметът Стойно Чачов пък се проверява от Икономическата полиция. По неофициална информация причина е съставяне на документи с невярно съдържание, съобщи  Нова.


Източници на телевизията разказаха, че през 2016 година, когато встъпва на длъжност, Стойно Чачов е накарал цялата общинска администрация да попълни молби за напускане и да ги подпише, без обаче да има вписана дата.


Преди дни между Чачов и главният инженер са имали скандал помежду си и служителят е освободен точно с такава заповед.


Чачов седна в стола на общински кмет на Стрелча, след като предшественикът му Иван Евстатиев беше арестуван и осъден на 4 години затвор за изнасилване на 16-годишно момиче. Евстатиев беше предсрочно освободен.


Според официалната биография на Чачов той е международен съдия по минифутбол и официален делегат на БФС. Женен е за Мис Баба от 2017 година Дони Василева. Чачов е кмет от политическата формация АБВ.


Любопитен е фактът, че друг от обвинените градоначалници – Панайот Рейзи, ГЕРБ, също е част от Българския футбоелн съюз. Той обаче е на доста по-висок пост в БФС – член на Изпълкома на централата.


В същото време ръководителят на Софийската прокуратура Емилия Русинова сподели, че тези акции нямали нищо общо с предстоящите избори.


"Няма нищо общо с наближаващите избори. Това са тежки дела (б.р. срещу кмета на Златица и кмета на Созопол), по които са извършени множество процесуалноследствени действия и много тежки експертизи. След приключването на тези експертизи се достига до обвинения. Това се случва и към настоящия момент”. Емилия Русинова посочи, че „присвояването и в двата случая се изразява в разпореждане със средства. Това разпореждане е не за кметовете на община Златица и община Созопол, а за фирмите които са извършили т.нар. ремонтни дейности. Фирмите са посочени и на двамата обвиняеми. Парите са преведени за извършени ремонти дейности", обясни тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели