Свързани новини

12.03.2019 16:32

Северноирландците са против Мей, 2 млрд.лв. и още какво губят българите

Видян 1579 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След нощни разговори в Страсбург в понеделник срещу вторник, в късните часове на втория ден от седмицата британският парламент трябваше да гласува на поправителен изпит споразумението на премиера Тереза Мей с Брюксел за излизането на страната от ЕС. Отстъпката на Туск и Юнкер е по един от трите неясни въпроса – за границата в Ирландия. Разбирателството е по проблема да има backstop, което ще рече той да бъде оставен за допълнително решаване след напускането. През времето, докато траят преговорите, между Северна Ирландия в състава на Великобритания и южната част на зеления остров, която е Република ЕЙРЕ, няма да има граница. Така областта с център Белфаст ще може да участва в единния европейски пазар, без да напуска Великобритания.


Всичко се прави, за да бъдат привлечени гласовете на 10-те юнионисти, които крепят правителството на Мей. Специален апел към тях отправи лично премиерът на ЕЙРЕ по „роднинска линия”.


Тяхното мнение обаче според британските медии е по-важно с друго. То може да наклони за подкрепа на премиера и нейното споразумение по Брекзит с ЕС групата от поне 70 тори, които се определят като твърди противници на сделката, макар да са членове на фракцията на управляващата партия. Напомняме, че именно те причиниха срамно поражение при първото гласуване на сделката. Това беше мощен удар за премиера Мей. Тя постигна толкова нисък резултат при бламирането, колкото дългата английска парламентарна традиция не помни през всичките си векове.


Главният прокурор Кокс и министърът на правосъдието в сянка предупредиха колегите си, че въпреки приемливото съдържание на отлагане на въпроса с ирландската граница, както той, така и другите две спорни точки между Лондон и Брюксел – върховенството на европейското законодателство и развитието на общия пазар, продължават да съдържат „големи правни рискове”.


Лидерът на юнионистите – г-жа Арлийн Фостър обяви в 16,15 ч. българско време, че усилията на Мей са напразни и юнионистите няма да покрепят сделката, тъй като „прогресът не е достатъчен”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат