Свързани новини

12.03.2019 10:07

Brexit: Договориха правно обвързващите промени в сделката с ЕС

Видян 1245 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Тереза ​​Мей заяви, че е осигурила "правно обвързващи" промени в сделката си за Brexit, ден преди гласуването на депутатите. Но председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди, че ако споразумението бъде отхвърлено, няма да има "трети шанс". Двамата говориха на съвместна пресконференция в Страсбург след късно заседание.


Лидерът на труда Джереми Корбин каза, че преговорите на премиера са се "провалили" и съобщенията не съдържат "нищо, което да доближава промените", които тя е обещала на Парламента.


 Мей потвърди, че ще открие разискването във вторник преди гласуването за сделката, която Парламентът трябва да постигне, за да влезе в сила.


Последният път, когато споразумението бе представено на парламента през януари, премиерът претърпя историческа загуба, тъй като бе отхвърлено с пределните 230 гласа.


Мей каза още, че нейният адвокат Джефри Кокс ще публикува правните становища относно промените преди вота. Тя подчерта, че постигнатите “правно обвързващи промени“ в споразумението за развода ще гарантират, че Европейският съюз не може да действа с намерението да използва безкрайно “предпазния механизъм“ по отношение на статута на Северна Ирландия.


От Страсбург британският премиер се обърна към депутатите в Камарата на общините преди очакваното тази вечер гласуване на условията за развода с Брюксел: “Сега е времето да се обединим и да подкрепим тази по-добра сделка за Брекзит“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак