Свързани новини

11.03.2019 14:34

Ангелкова натиска руската туристическа шефка за исторически и поклоннически турове

Видян 2095 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След като руснаците тази година бойкотират нашето море и очакваният спад е от 30 до 50% по различните данни, министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с ръководителя на Федералната агенция по туризма в Москва Зарина Догузова – назначена преди дни, за да обсъдят нови атрактивни за пазара оферти. България предлага на православните поклоннически маршрути, а на любителите на културното наследство и историята съответните забележителности. Целта е да бъде преодолян спадът на пристигания от страната, която е в Топ 3 на генитичните пазари за родната индустрия на гостоприемството.
Двете се срещнаха само преди седмица в София в навечерието на българо-руския форум в туризма, който бе открит от премиерите на Република България Бойко Борисов и на Руската федерация Дмитрий Медведев. Зарина Догузова поздрави министър Ангелкова за организацията на форума, на който бяха очертани важни насоки за бъдещото сътрудничество в туризма между двете страни. „Много се радвам да поздравя толкова скъпи гости като Вас. За мен добрите отношения между България и Русия са приоритет“, каза ръководителят на руския туризъм.
Министър Ангелкова благодари за топлото посрещане и заяви готовността да бъде изпълнена Програмата за съвместни действия в областта на туризма между Министерството на туризма на Република България и Министерството на икономическото развитие на Руската федерация за периода 2019-2021 г. Документът бе подписан при посещението на премиера на Русия Дмитрий Медведев у нас.
По време на срещата бяха обсъдени възможностите за отдих в детските лагери по българското  Черноморие, където също бележим спад.  Започнахме обсъждането на регламент за тях, експертизата на Вашите специалисти ще бъде полезна, заяви министър Ангелкова. Тя обсъди със Зарина Догузова и подготвяните с българските общини мерки за стимулиране на чартърните полети с руски туристи за България.
Министър Ангелкова отправи официална покана към г-жа Догузова да присъства на Българо-руски регионален туристически форум, който ще се проведе през април във Велико Търново. Фактът, че събитието ще е в Старопрестолния град  ще позволи на руските туроператори и представителите на регионите да се запознаят отново с богатите възможности за културно-исторически туризъм в България.
Ръководителката на руския туризъм подчерта, че реализация на фериботната линия Бургас- Новоросийск, на която акцентира премиерът Борисов на туристическия форум в София преди 10 дни, ще засили допълнително обмяната на туристи между двете страни.
Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна и с изпълнителния директор на Асоциацията на туроператорите в Русия – АТОР  Майя Ломидзе. Двете разговаряха в рамките на работното посещение на българския министър в Русия, по време на международната туристическа борса Интурмаркет 2019. Акцент на дискусията бяха възможностите за насърчаване на двустранните пътувания.   На срещата беше обсъдена и възможността за провеждане на съвместна конференция между туроператори, членове на АТОР и представители на българския бизнес. Това домакинство ще даде допълнителни възможности  представителите на туристическия бизнес на Русия да видят на място разнообразните възможности, които предлага


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

МБАЛ Д-р Атанас Дафовски в Кърджали

Родилка почина след спешно секцио в болницата в Кърджали

33-годишна родилка е починала тази сутрин ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще