Свързани новини

11.03.2019 14:23

Ц.Ц: Имамите няма да получат заплатите като останалите служители на вероизповеданията

Видян 1034 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  В момента със субсидията, която е предвидена да се даде за мюфтийството, сами разбирате, че тези пари ще отидат за погасяването на тези задължения, което означава, че имамите няма да получат заплатите като всички останали служители на съответните вероизповедания. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде Фокус.


 „Аз съм един от малкото политици, който, може би, е запознат най-добре със спецификата, с манталитета, с традициите, с културата в смесените региони“, зави Цветанов. Той подчерта, че хората живеят прекрасно и в момента някой може би цели нещо друго. „Аз ще спазвам стриктно принципите, които съм обещавал пред всички избиратели и никога по никакъв повод не съм делил нашите членове или симпатизанти, или българските граждани на етнически принцип“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ. По думите му законопроектът за вероизповеданията е внесен след много консултации и разговори с Министерството на финансите, защото този проблем е отворен и стои.


„В момента със субсидията, която е предвидена да се даде за мюфтийството, сами разбирате, че тези пари ще отидат за погасяването на тези задължения, което означава, че иманите няма да получат заплатите като всички останали служители на съответните вероизповедания. Това означава, че ние бихме могли действително да генерираме или някой да създаде условия за напрежение в обществото и разделение на подобен принцип“, отбеляза Цветанов, като допълни, че смята, че това е недопустимо. „Нека действително, когато държавата пое ангажимента и когато финансовите разчети и параметри позволяват, държавата да осигури възнагражденията на тези духовни лица. Това е практика, която се прилага в много европейски държави в ЕС и смятам, че по този начин трябва да се държим, като отговорни политици и да не залагаме някакви конюнктурни цели във връзките с предстоящите избори“, каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще