Свързани новини

06.03.2019 14:03

Ами минете на юани, шегува се Медведев

Видян 3042 пъти | Коментари 3
Гласували 6 рейтинг: 4.1667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският премиер Дмитрий Медведев ни препоръча да минем на юани, ако еврото ни пречи на туризма на двустранния форум за подпомагане на бранша, организиран в рамките на неговата визита у нас. Това беше отговор на обясненията на българския министър – председател Борисов за евентуалното ни влизане в Еврозоната.


По-рано двамата ресорни министри – руския на икономическото развитие Орешкин и българския на туризма Ангелкова говориха за възможностите за преодоляване на спада в броя на гостите от необятната страна, който очакваме за тази година. Според различните експертни оценки той ще бъде между 30 и 50% и Ангелкова настоява да реагираме с програма за съфинансиране на чартърите до нашите курорти – политика, която носи ръст на руските туристи за конкурентната дестинация Турция например.


Апропо, Ангелкова беше главен герой и в двата репортажа на Първи канал на руската телевизия за посещението на Медведев у нас. В Първия половината време беше отделено на картина на подписването от нея на двустранно споразумение в бранша, а във втория беше споменато за туристическия форум. Интересно е, че президентът Радев и срещата му с Медведев не попаднаха в никой от репортажите.


След отлитането на руския премиер към Люксембург – следващата точка от евротура му, Ангелкова пък замина за Берлин, където представя България на най-голямата туристическа борса в Европа на другия ни основен пазар в сектора - Германия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Тази малка маймунка на конци много се шегува, бе! Скоро няма да ги има и куклата и кукловода!

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Като ги гледах двамата, страх ме беше БоБо да не го настъпи без да иска, и остави скъпия ни Володя без лююбимата играчка.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    За пореден път станахме за смях

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд