Свързани новини

06.03.2019 12:27

Банско забрани откриването на нови нощни заведения и казина

Видян 1332 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Община Банско гласува наредба, с която забранява изграждането на повече нощни клубове, казина и еротик барове в курорта. Забранява се и преустройството на сега съществуващите, които са 20 на брой, предаде Гласове.


 


Идеята е планинският град да не се превръща с шумен курорт, а да бъде привлекателен за семейства, които искат да си починат. Според кмета на града Георги Икономов сега съществуващите заведения са достатъчно за нуждите на туристите, които искат да се забавляват в нощните клубове.


По думите му, трябва да се осигури спокойствие, както за местните жители на планинския курорт, така и за гостите, които предпочитат тишината, съобщи БНР.


Освен това от общината обмислят и забрана за строителството на нови хотели, тъй като сега съществуващите са напълно достатъчно за гостите на града. В последните години цените на имотите в града започнаха да падат, като в момента предлагането е доста над търсенето. От друга страна, липсата на целогодишно натоварване на хотелите и леговата база води до ниска ефективност на инвестициите в такива обекти.


Ако Банско забрани строежа на нови хотели, ще стане първият български град - курорт, който поема по различен път, не да гони бройка на привлечени туристи, а да търси платежоспособните и харчещи чужденци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тодор 30.06.2019 14:08

    Браво на Банско! Така се прави: залага се на платежоспособни туристи! Другите да гледат и да се учат от Банско!

  • 001 Етрополски 30.06.2019 14:08

    Много разумно решение! Банско няма нужда от нови хотели, дискотеки и казина. Най-големият проблем в планинското градче е построяването на втори кабинков лифт и развитието на ски зоната. 10 години чакаме и все още нищо не се случва.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци