Свързани новини

05.03.2019 15:03

Нинова: Без одобрението, енергийните проекти са предизборен ПР

Видян 963 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Визитата на руския премиер Дмитрий Медведев е стъпка за диалог, но от нея няма конкретни резултати за България и стратегическите ни енергийни проекти, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.


"България има нужда от тях и от АЕЦ Белене, и от Южен поток. Подкрепихме и преминаването на Турски поток през България", каза още лидерът на левицата. Нинова коментира, че е добре, че премиерът Борисов е претърпял развитие по тези теми и от първоначалната оценка за „гьол“, вече оценява АЕЦ Белене като стратегически важен обект. Тя добави, че от спирането на Южен поток той стигна до необходимост от преминаване на трасето на Турски поток през България.


"Правителствата на Борисов загубиха много време и възможности за България през тези години”, припомни Нинова. „Стана ясно, че руската страна няма да се ангажира с проекта Турски поток през България, докато не получи гаранции от ЕК. Затова имаме въпроси към правителството", каза ощесоцлидерката. Нинова попита- поискал ли е кабинетът такива гаранции? Ако да- получил ли ги е, ако не е- защо не го е направил? "Ако не направи нещо, би изглеждало, че правителството на България е само на етап добри пожелания, предизборен ПР преди европейските избори и нищо конкретно - като подписано споразумение и договорки между двете страни", коментира още Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп