Свързани новини

05.03.2019 09:35

Обвинението не иска да знае къде е исканият от Живко Мартинов суджук

Видян 1138 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата не ще и да знае къде са тоновете суджук, които бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов е искал от името на премиера Бойко Борисов, стана ясно на съдебно заседание. Това е странно, тъй като става дума за предмета на престъплението.


Мартинов е подсъдим само за изнудване, тъй като останалите му 5 обвинения отпаднаха. В обвинителния акт се посочва, че от януари 2012 до януари 2013 г. в Добрич той е изнудвал Антон Проданов да му предостави 4 т суров суджук, 30 кг филе Елена и 30 кг телешка пастърма. Според прокуратурата твърдял, че иска колбасите, за да ги занесе на премиера Бойко Борисов и други високи хора в ГЕРБ. Още при избухването на скандала, Борисов отрече да е получавал деликатесите, а главният прокурор Сотир Цацаров беше категоричен, че нито един суджук не е стигнал до министър-председателя.


Държавното обвинение не се интересува кой е получил суджука и какво е направил с него. Няма информация къде са отишли суджуците, след като са предадени на Живко Мартинов, заяви наблюдаващият прокурор по делото Петър Белчев пред журналисти в спецсъда. "Предметът на обвинението е за изнудване, а не кой се е облагодетелствал по веригата", посочи още той и допълни, че дори премиерът не е разпитван, което също е много странно. Прокурорът отказа да разкрие и кои са другите високи хора в ГЕРБ.


Потърпевшият Антон Проданов се оплака, че има абсолютна репресия срещу него и свидетели, най-вече от любимата бухалка на властта - НАП. "Нямам бизнес вече, просто приключи - актове, запори, затваряне на цех", заяви той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне