Свързани новини

05.03.2019 09:30

Бойко, хвърли кърпата! В агония сме, рече депутат от ГЕРБ

Видян 2146 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Това е ходене по мъките!“, заяви пред медиите конституционалиста и народен представител от ГЕРБ Георги Марков по повод на състоянието, в което се намира управляващата коалиция. „Българският парламент е в агония! Съветът ми към Бойко Борисов да „хвърли кърпата“ и да излиза в пенсия”, апелира депутатът и близък приятел на премиера.


Според Марков не само настоящият състав на НС е в агония, но така беше и с предишните парламенти и тенденцията ще се запазва. В следващите десет години няма да има голяма промяна в статуквото. А основният проблем е в „идиотската ни избирателна система”, която толерира трите големи партии – ГЕРБ, БСП и ДПС, и ощетява малките. „Който и да управлява, ще трябва да го прави в коалиция с други малки партии, които му извиват нагло ръцете“, коментира той.


„Моят съвет към Бойко Борисов е да хвърля кърпата – да си седи в Банкя на спокойствие и да остави другите да се оправят с парламентарния кворум. Така или иначе, пред ГЕРБ в момента има два варианта – да разкара ОП и да направи правителство на малцинството, или да отиде на предсрочни избори“, категоричен е Марков. Междувременно се говори, че чрез него премиерът опипва почва за това как и дали да хвърли оставка за 3-ти път.


Припомняме, че преди броени дни Борисов вече се вслуша в призив на Марков и направи пълен обрат по въпроса за преференциите. Конституционалистът призова премиера да се намеси и да даде заден за скандалните поправки в Изборния кодекс (ИК). Броени дни след апела, от ръководството на ГЕРБ внeсоха нов законопроект, който отменя собствените им промени.


Новото изказване на Марков изненада неприятно съпартийците му. Тома Биков от ранни започна да обикаля  медиите и да заглажда реплкиката. Според Биков това мнение си е лично, а иначе управляващата коалиция била стабилна и изобщо не се обсъждал вариант за предсрочни избори.


Очаквано най-доволна от подобно откровено становище е  опозицията в лицето на БСП. "Колкото по-скоро, толкова по-добре очевидно", каза шефът на БСП-София Калоян Паргов в коментир на съвета на Марков към премиера Борисов.


"Но дали ще се вслуша в думите, това си е техен проблем", добави Паргов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион