Свързани новини

05.03.2019 09:28

Медведев на официално посещение у нас

Видян 1090 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На посещение у нас пристигна руският премиер Дмитрий Медведев. Визитата е двудневна и е по покана на българския му колега Бойко Борисов. Това е второто пжсещение на руския премиер у нас след идването му през 2008 г. като част от делегацията на президента Путин., но само като вице.


Медведев бе посрещнат от Борисов с официална церемония на площад Св. Ал. Невски. Той поздрави българската страна за националния празник 3 март.


„За последната година стокообменът между България и Русия значително се е подобрил и това се дължи на активизираните контакти”, заяви руският премиер дев по време на протоколната среща в  МС с Борисов. Напомняме, че той е с най-голямо отрицателно за нас салдо. От думите му стана ясно, че Русия има мащабни проекти в България и ще продължи двустранното сътрудничество в сферите на икономиката, енергетиката и туризма.


Борисов от своя страна заяви, че през последните години има доста теми за дебатиране. По една или друга причина това е довело и до спад на стокообмена. Той разкри още, че с руския си колега обсъждат пускането на нов ферибот от Бургас до Новоросийск.


По отношение на газовата сфера българският премиер открои, че страната не прави нищо по-различно, освен да си напълни тръбите отново след пускането на Турски поток. „Не виждам причина България да няма добре развита газопреносна система и добра инфраструктура“, каза още той.


Според Борисов по темата АЕЦ Белене ситуацията е променена, след като загубихме години и европейският съд „отсече“, че двата реактора са български и трябва да си ги платим.


Късният следобед руският премиер се срещна и с президента Румен Радев.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци