Свързани новини

27.02.2019 10:31

Фандъкова: Няма да платим за некачествен ремонт

Видян 1023 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Няма да бъде платен нито лев за некачествена работа. Така столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира ремонта на централната софийска улица "Граф Игнатиев".

1,2 млн. лева са предвидените санкции за качество за изпълнителя на ремонта, а 240 хил. лева на ден е глобата, ако се забави. Фандъкова посочи, че това са сериозни средства, които респектират изпълнителите. Често решения на проектантите забавят и компрометират проекта, поясни тя за проточилия се спорен ремонт на столичния бул. "Граф Игнатиев".

"Има разследване на прокуратурата, убедена съм, че ще си свършат работата. Няма да допусна да се плати за нещо, което не е свършено или е некачествено", увери Фандъкова.

До края на годината ще са готови 8 км с осем метростанции от Третата линия - от Красно село до бул. "Владимир Вазов", а останалите 4 км ще са готови до средата на следващата година.

„Днес пробивната машина излиза при Малък градски театър, което значи, че сме почти на финала”, каза Фандъкова. Според нея трасето на третата линия е било много тежко.

"Строим изключително бързо. За мен е било изключително важно метрото да се строи, дори и когато не е имало пари", каза още столичният кмет. Проектирани са и следващи отсечки. Тази година ще се правят ремонти и на 16 знакови улици и булеварди, каза още градоначалникът.

"Отделихме 10 млн. лв за увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт. Продължаваме преговорите със синдикатите, наредила съм да се реконструира едно общежитие, за да може хора, идващи от провинцията да работят в градския транспорт, поне временно да има къде да бъдат настанени", допълни Йорданка Фандъкова.

 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей