Свързани новини

27.02.2019 09:32

Кьовеши победи в Бюджетната преди вота в Правната комисия на ЕП

Видян 2650 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


България отново гласува срещу Кьовеши и загуби. Тя бе избрана за фаворит на комисията за контрол на бюджета в Европейския парламент за европейски главен прокурор. Това стана ясно от публикация в официалния профил в туитър на комисията. Определящото гласуване във водещата комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) предстои в сряда. „Вярвам, че прокурорът трябва да цели разкриване на истината. Трябва да бъде слуга на върховенството на закона и да има силен морален компас“, изложи Кьовеши виждането си за ролята на прокуратурата, предаде Свободна Европа.


 „Пред лицето на несправедливостта и престъплението, ние трябва да прилагаме закона и да уважаваме правата на разследваните лица. Затова прокурорите са важни за установяване на върховенството на закона. Имаме значение, защото задължението ни е да прилагаме закона еднакво за всички.“
На съвместно заседание на двете комисии бяха изслушани кандидатите за ръководител на европейската прокуратура Жан-Франсоа Бонер от Франция, Андрес Ритер от Германия и Лаура Кьовеши от Румъния.

Гласуването в комисията по правосъдие ще определи кой да бъде водещият кандидат на ЕП за европейски главен прокурор. След като членовете на комисията гласуват в сряда, избраният от тях кандидат трябва да бъде гласуван и на пленарно заседание. Ако не бъде одобрен, вероятно ще се пристъпи към подновяване на процедурата.

Миналата седмица след тайно гласуване Съветът на ЕС излъчи като свой фаворит Жан-Франсоа Бонер от Франция. Европейският парламент и Съветът на ЕС трябва да постигнат съгласие за избрания кандидат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.