Свързани новини

26.02.2019 12:26

Свиленски: На ГЕРБ не им трябваме в парламента

Видян 804 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„ГЕРБ да се изяснят за себе си – за машинно гласуване ли са, или против него“, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в сутрешния блок на Нова телевизия. Той подчерта, че в бюджета управляващите са отделили 50 млн. лв., а 26 часа не е станало ясно искат ли машинно гласуване, или не. На ГЕРБ не им трябваме в парламента, а им трябват послушни партии, коментира още депутатът от левицата.


„Вчера член на ЦИК от ГЕРБ каза, че има възможност за 1000, 3000 и за 12 хил. машини, но трябва да се реши бързо от политиците. Има пари, има възможност, но няма политическо желание да се изпълни“, категоричен бе Свиленски.


По думите му, в Германия и Франция няма машинно гласуване, защото там няма ГЕРБ. „Там не се манипулират резултати и протоколи. Хората там не знаят какво значи да купиш вот, а в България това е практика, случва се, всички политически сили и граждански движения трябва да се обединим, за да се преустанови“, допълни депутатът от левицата.


„Президентът, като човек, който олицетворява единството на нацията, би искал управляващи и опозицията да работят в парламента и това би било добре за всяка една демократична държава. Но когато 10 часа в комисия и 16 часа в пленарна зала не се чуват аргументи и се отнемат граждански права на български граждани, ние каквото имахме да кажем по тази тема, сме го казали“, категоричен бе Георги Свиленски.


Той подчерта, че вчера Данаил Кирилов и Цветанов са заявили, че  отхвърлят ветото - няма смисъл да се обсъжда и имат техен закон.


„Тази политика напук не води към добро за никой, защото ГЕРБ в последните седмици търсят конфронтация. Цветанов казва, че без БСП им е удобно и не им трябваме в парламента, а им трябват послушни партии, които да натискат бутона, както кажат“, коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“. Той уточни, че БСП в момента протестира заради отнети граждански права. Свиленски призова да не се коментира темата за заплатите, за да не се затваря темата за отнетите права на гражданите. „Който не работи, не трябва да получава възнаграждение. Внесохме законопроект за намаляване на депутатските заплати – стои 2 години и не се обсъжда. Нека да си поправят правилника, както искат. Този парламент е изчерпан“, каза още той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв