Свързани новини

26.02.2019 14:04

Масови протести в Румъния заради Кьовеши, която и България предаде

Видян 2168 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Протестиращи хвърляха яйца по сградата на министерството на правосъдието в Букурещ. Протестът, събрал десетки хиляди хора е по повод последните промени в законите за съдебната система. Те са забрана на антикорупционната прокуратура, чиято отстранена глава Лаура Кьовеши румънските власти се опитват да провалят в опита й да стане главен прокурор на ЕС. В това местното социалистическо правителство е подкрепяно от българското дясно, което гласува против Кьовеши в Брюксел. Напомняме, че Кьовеши успя да постигне присъди и да влязат в затвора десетки министри и дори няколко премиери в северната ни съседка, за разлика от българската КПКОНПИ, която дава индулгенции за чистота и не дръзна дори да наложи елементарна глоба на финансовия министър Горанов по скандалите с неговите 4 апартамента и конфликтите на интереси покрай тях. Румънци от цялата страна излязоха на улиците в големите градове, за да подкрепят магистратите, посочва информационният сайт Зиаре. Вълненията започнаха още в петък, когато съдии и прокурори организираха безпрецедентен протест, за да отхвърлят злоупотребите в две постановления, одобрени от правителството с основна цел блокиране и закриване на прокуратурата Антикорупция.


В Букурещ, Клуж, Сибиу, Яш, Арад, Бузъу и Тимишоара десетки хиляди хора скандираха послания в подкрепа на магистратите, чиято независимост е застрашена от действията на министъра на правосъдието Тудорел Тоадер, посочва Зиаре.


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни