Свързани новини

26.02.2019 09:32

Измамените клиенти на Алианц няма скоро да си върнат парите

Видян 1683 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сумите на измамените клиенти, от чиито сметки в Алианц Банк е теглено незаконно, скоро няма да бъдат възстановени, пише Медиапул. Това ще стане, след като приключи официалната проверка по случая, се казва в позиция на българския клон на банката по източването на над 400 000 лв. от сметки на нейни клиенти.


Обвиняема за измамата е бившата вече шефка на клона на банката в Нова Загора Биляна Манчева, която е задържана. Нейният адвокат Младен Донев твърди, че Манчева не е била сама и в схемата са действали и други служители. От банката обаче отричат.


Бившата началничка на клона на Алианц Банк в Нова Загора беше задържана в началото на миналата седмица. В деня на ареста 18 февруари тя е била извикана в банковия клон, за да ѝ бъде връчена заповедта за дисциплинарно уволнение.


Биляна Манчева е обвинена в присвояване на над 400 000 лева от парите на клиентите. Според прокуратурата 29-годишната жена е извършила неправомерни финансови транзакции от сметки на клиенти на банката за над 240 000 лева, $ 75 579 и 1645 британски лири в периода от 2016 до 2019 г. Обвинението твърди, че бившата шефка на банковия клон е теглила парите с чужди карти.


Версията на пострадалите обаче е по-различна от тази на банката. бТВ пусна разговор с човек, от когото започва разплитането на измамата. Той е студент и иска да запази самоличността си в тайна.


Разбира, че от банковата му сметка липсват пари, когато отива до клон в голям град, за да си плати таксата за семестъра. В сметката му трябвало да има над 23 000 лева. Оказва се обаче, че сумата липсва. Потърпевшият обясни, че заедно с мениджър продажби проверили извлечението от сметката. Установили са, че е теглено от парите му 49 пъти през дебитна карта, каквато той нямал.


След като разбира, че сметката му е източена, младежът се свързва с вече бившата директорка на банковия клон. Мистериозно в сметката му отново се оказват по-голямата част от парите. Сумата обаче е преведена от авоарите на друг клиент на банката, става ясно от извлечението по сметката. Младежът успял да се свърже с наредителя, който с изумление научил, че е правил транзакции, стана ясно от разказа на потърпевшия пред бТВ.


Според студента шефката на банковия клон не е действала сама в неправомерното отклоняване на повече от 400 000 лева. Регионалният мениджър Георги Султанов обаче заявява пред бТВ, че няма данни за съучастници.


Адвокатът ѝ Младен Донев заяви, че присъда по случая ще има, но Биляна Манчева няма да е сама, защото е имала второстепенна роля в измамната схема. Защитникът обясни, че бившата шефка на клона в Нова Загора не е имала право да подписва самостоятелно каквито и да било документи, без те да минат през основния регионален клон на банката в Стара Загора.


Междувременно бТВ съобщи, че полицията и прокуратурата проверяват и сръбска следа по случая. От профила в Инстаграм на вече бившата шефка на банковия клон ставало ясно, че тя е предлагала услуги като личен банкер, както и различни видове заеми в Сърбия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Карлос Контрера

Римска оргия в СОС: Карлос Контрера

В Столичния общински съвет се разиграва ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви