Свързани новини

25.02.2019 18:12

ДПС вкарва 2-ма вместо 4-ма евродепутати

Видян 2594 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДПС ще загуби половината от сегашното си представителство  в Европейския парламент (ЕП), ако евровотът е днес, сочат последните социологически данни за разпределението на местата за предстоящите евроизбори през май. Само преди месец родните социолози предвиждаха 4 евромандата за партията на Доган. Новите данни обаче, на които се базира прогнозата за разпределението на 17-те български места дават 10,4 % за ДПС, което може да и осигури едва 2-ма депутата в ЕП.


На този фон ориенталското спокойствие на Сараите е силно разколебано и през последните дни се наблюдава засилване на опозиционното говорене, което само ще гърми. Преди дни зам.-шефът на движението  Хамид Хамид заяви в ефира на Канал 3, че „решението на БСП да не влиза в парламента не е в плюс на демокрацията”. "Моята констатация е, че единствената опозиция, която остана в този парламент, е само ДПС. Останалата част на опозицията вече е извънпарламентарна", посочи Хамид.


„Няма нова управляваща коалиция. От първия ден на сформирането на това правителство коалицията беше ясна и ДПС от този ден до днес е в опозиция”, обяви Хамид във връзка с обвиненията на БСП, че новата управляваща коалиция е ГЕРБ - ДПС.


Пред Хоризонт друг зам.- шеф на ДПС ахмед Ахмедов заяви, че напускането на НС  „може да изиграе лоша шега”. Така или иначе движението е единствената сила, която крепи кворума в пленарната зала и евентуалното заиграване с опозиционната роля реално заплашва работата на парламента, както констатира самият Цветан Цветанов и прогнозира предсрочни избори.


„Управлението на ГЕРБ е провал”, заяви самият лидер на ДПС Мустафа Кадарайъ, след заседанието на Централния съвет на движението. „Намираме се в политическа криза, една партия се страства с властта”, констатира той пред съпартийците си.


В ефира Карадайъ лично се обърна към лидера на БСП Корнелия Нинова с призив да даде алтернатива на това управление.  Отправи апела си в Панорама, където те бяха събрани, заедно със зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов. Тогава на въпроса на Нинова „дали ДПС ще крепи правителството до края на мандата му”, Карадайъ отговори: „Категорично не!"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!