Свързани новини

25.02.2019 09:31

ДПС: Пак се сляха партията и държавата

Видян 723 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Управлението на ГЕРБ е провал”, заяви на брифинг лидерът на ДПС Мустафа Кадарайъ след заседанието на Централния съвет на движението. „Намираме се в политическа криза, една партия се страства с властта”, констатира той.


Карадайъ отбеляза, че вече 10 години България не се управлява, а върви по инерция. „Дори и да има успехи на властта, те не са резултат от целенасочена политика”, посочиха Сараите. За движението са проблем липсата на реформи и неспособността за носене на отговорност.


Карадайъ отново засегна и темата с промените в Изборния кодекс (ИК), предложени от ДПС. По думите му те били тест за ГЕРБ, а ГЕРБ се провалили на този тест.


Не сме предлагали префенциалното гласуване да отпадне, предложихме по-справедлив праг за преференциите”, обясни тезата на ДПС Карадайъ. Партията, по думите му, остава последователна „за разлика от други”. „Ние не сме партия на еднодневните решения. Някои партии имат етикета, откакто са се появили, че сутрин имат едно поведение, на обяд - второ, вечер – трето”, подчерта лидерът на ДПС.


„Няма нужда от закани, но предсрочните избори са отговорност, управлението също е отговорност, управлението изисква визия”, бе лаконичен Карадайъ. В ефира на БНТ, той лично се обърна към лидера на БСП Корнелия Нинова с призив да даде алтернатива на това управление.  Отправи апела си в Панорама, където те бяха събрани заедно със зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов. Тогава на въпроса на Нинова „дали ДПС ще крепи правителството до края на мандата му”, Карадайъ отговори: „Категорично не! „



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви