Свързани новини

15.03.2009 16:38

РЗС: Настояваме за арести, наказателни постановления и присъди

Видян 1325 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във връзка със зачестилите изказвания на корумпирани представители на властта, че ще съдят лидера на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев, правния отдел на РЗС анализира внимателно всяка закана на потенциалните затворници и им напомня, че след по-малко от три месеца вече няма да има кой да ги покровителства, се казва в декларация на партията, съобщиха за БГНЕС от РЗС.


С най-арогантните закани се „отличиха” бившият зам. директор на ДАНС Иван Драшков, директорката в отпуск на НАП в Бургас Румяна Дулева, бившият ръководител на агенция „Митници” Асен Асенов, все още настоящите кметове на Хасково Георги Иванов и на Гърмен Ахмед Башев заедно с радикалния ислямист Мурат Бошнак, се посочва в документа. Очевидно корумпираните и обвързани в криминални схеми чиновници, кметове и олигарси са с гузна съвест, но и с огромна доза страх, която не им позволява дори смислено да се защитят. Засега нито един от тях не си е изпълнил обещанието да се обърне за съдействие към правораздавателните органи. Повечето засегнати правят тези изказвания от положението на вече „бивши”. Нещо повече, самите правораздавателни органи, като например ДАНС и прокуратурата, все по-често започват да се обръщат към споменатите лица в качеството им на обекти на проверки и разследвания по Наказателния кодекс, посочват от ПП РЗС.
Правният отдел на „Ред, законност и справедливост” с нетърпение чака поне един от заканващите се да изпълни намеренията си. Припомняме, че въпрос на лична култура е криминално проявените олигарси, чиновници и местни велможи да осъзнават реалното си място в обществото. Защото когато някой отправя заплахи и закани към парламентарист в една парламентарна Република, той би следвало да си дава сметка за последствията. Подобен род изказвания само показват колко дълъг път ни предстои да извървим, за да се присъединим към напредналите в политическо и културно отношение общества, се допълва в декларацията.
РЗС си запазва правото да изпрати свои представители в Брюксел още тази седмица, ако в най-кратки срокове няма арести и други конкретни действия срещу осветлените от РЗС корумпирани лица, заключава документът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп