Свързани новини

25.02.2019 09:27

САЩ: Ние алармирахме за венецуелските пари „с незаконни цели” в Инвестбанк

Видян 3959 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      И американският посланик даде да се разбере, че премиерът не е казал истината и то, едва ли случайно, ден, след като Цветан Цветанов обясни същото. В случая със САЩ става въпрос за алармирането за венецуелските пари, преминали през българската Инвестбанк, за което Борисов обяви, че той е разкрил пред посланика. В нарочно интервю за Капитал Ерик Рубин казва следното:


   „Ние предоставихме информация, която дойде от финансовото ни разузнаване...Операцията беше успешна и това е важно, тъй като става дума за важен принцип – този тип корупция, идващ от недемократични режими, е противен, особено, когато във Венецуела има хора, гладуващи по улиците, докато държавното им богатство е източвано. Смятам, че този случай изпраща важен сигнал, че България е бдителна и опитът да се използва нейната банкова система за нелегални (б.р. на български език: незаконни) цели ще носи известен риск”.


Това е учтиво обвинение и към властта, и към БНБ, в която Рубин направи нарочно посещение по повод преводите през Инвестбанк. А и към самата банка, която е в европейска процедура на тестване в момента, след като при българската преди две и половина години беше единствената със сериозни забележки.


Посланикът натъртва допълнително незадоловолителната оценка за службите и властта у нас, които – както разбираме от казаното – не са сторили нищо след първоначалното информиране, та се е наложило той лично да отиде при премиера. Като подсказва, че не се е откзала и явно страната му няма намерение да се откаже от разкриването на случая Венецуела – Инвестбанк в цялост:


„Първоначално информацията е била предоставена на ведомствено ниво от нашите служби на вашите, НО след това обсъдих случая и с премиера и други държавни служители”.


   19' минути зададе нови въпроси към БНБ и Инвестбанк във връзка с друг рисков случай: след аларма от австрийските и немските служби се правят арести у нас по схемата на Вълка от София Гал Барак, а израелските медии, чийто гражданин е той, получили потвърждение от външното си министерство, споменават в редица публикации Инвестбанк, и очакваме днес отговорите на двете институции.


Напомняме, че през последните дни Европа е разлюляна от разкрита (отново от Германия) схема за пране на руски пари през източноевропейски банки



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Мизерника Бибитко е време да Фърга кърпата! Изключителните го сапунисват, а техните Източни "партнери" ще бръснат!

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Господарят на подмандатната територия (бивша НРБ) се сърди и мръщи на колониалната МУ администрация!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден