Свързани новини

22.02.2019 12:02

Лавров: Киев подготвя провокация в Керченския пролив с НАТО

Видян 1233 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Руският външен министър Сергей Лавров твърди, че Украйна подготвя провокация с преминаване на кораби през Керченския проток. Ръководителят на руското дипломатическо ведомство заяви, че украинската страна кани представители на НАТО да участват в провокация, пише в. Коммерсант, цитиран от Фокус.

„Сега подготвят нов пробив, също в нарушение на правилата за преминаване на тази трудна акватория. Сега те подготвят нов незаконен опит да пробият без никакви искания, без да спазват мерките за сигурност“.
За предстоящите провокации заяви и украинската страна. През декември секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов заяви в интервю за Би Би Си, че украинските военни ще продължат да се опитват да преминат през Керченския проток. В същото време той отбеляза, че поканата кораби от НАТО да се присъединят към акцията все още не е получила отговор. По-късно подобно изявление направи и украинският президент Петро Порошенко.

Руското външно министерство предупреди, че „това абсолютно безотговорно изявление може само да влоши положението в отношенията между Москва и Киев“.


На 25 ноември 2018 г. в Керченския проток руските гранични служители задържаха три кораба на украинския флот. Моряците, обвинени в незаконно преминаване на държавната граница на Руската федерация са арестувани до април. Москва смята инцидента за провокация на президента на Украйна Петро Порошенко, който иска да повиши рейтинга си в навечерието на президентските избори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?