Свързани новини

21.02.2019 15:17

Молдовските власти планират да "откраднат" банка, използвайки България

Видян 1271 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бизнесменът Вячеслав Платон, осъден за финансови измами, чрез своите адвокати предаде съобщение, което беше публикувано от негово име в социалната мрежа. В обръщението си Платон разказа за причината за напускането на бившия шеф на Националната банка на Молдова Серджиу Чокля и за неотдавнашната сделка за покупка на Moldindconbank.


Платон пише още, че зад българската компания, която е купила мажоритарния пакет в "Молдиндконбанк", е лидерът на Демократическата партия - олигархът Влад Плахотнюк.


Според Платон активите са продадени, тъй като властите подготвят нова банкова измама.


„Не минаха и два месеца, от момента когато стана известна причината за оставката на ръководителя на Националната банка на Молдова, СергджиуЧокли. Не желаейки да участва в пореданата афера  на Влад  Плахотнюк с кражбата на поредна банка, Чокля не се съгласи да даде разрешение  на митичните българи за покупката на „ Молдиндонбанк ”. Тук не е нужно да си особен умен, за да разбереш, че зад ушите на българите Плахотнюк се крияттези на Плахотнюк.


Първоначално Чокля отказва  на тези псевдо-българи в претенциите към "Викториябанк", а след това и към "Агробанк".


След което категорично отказва да участва в грабежа на Молдиндонбанк.


 


И тук търпението на олигарха Влад Плахотнюк приключва. И светкавично на мястото на Чокля се намира къде по-сговорчиво момче", се казва в публикацията, в която се оказва, че има и българска следа.


Тук е моментът да се напомни, че през 2017 година Вячеслав Платон е  осъден на 18 години затвор по делото за  на изтегляне на пари от "BEM" и е признат за виновен в пране на пари в особено крупни размери.. Няколко месеца по-късно, бизнесменът  получава втора присъда  за 12 години лишаване от свобода  вече по делото с "Moldasig". Предприемачът не признава вината си, смятайки причината за присъдите му за политическа разправа, чийто поръчител е лидерът на ДПМ Влад Плахотнюк.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец