Свързани новини

21.02.2019 09:32

Климатици закриха фасадното осветление на МС

Видян 1261 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



За поредно безумие в столицата съобщава Спаси София. Фасадата на Министерския съвет е оборудвана с климатици, които обаче закриват съществуващото фасадно осветление.


 "Нека познаем - монтирани са през деня и на никоя държавническа глава не ѝ е хрумнало, че нощем ще има проблем? Как да разбираме това изпълнение - като арт инсталация-метафора за работа на парче, без мисъл и с трагикомични резултати, дори на най-високите нива на държавното управление?", питат от организацията.

"София има огромен проблем с фасадното осветление. Фасадите дори на най-значимите държавни сгради около Ларгото са осеяни с климатици, а осветлението е недостатъчно, разноцветно и не постига търсения ефект. Твърде често то не се поддържа и не работи, а много красиви сгради в центъра изобщо нямат поставено фасадно осветление. В резултат на тази немарливост, обществено значими сгради, символи на София, през нощта тънат в мрак, а през деня се "любуваме" на архитектурни елементи тип климатик. Тук е мястото да припомним и че куполите на Антична Сердика трябваше да светят нощно време, но получихме тъмно, безидейно и пусто пространство. София продължава да е сред най-тъмните европейски столици, а с нехайството си, институциите поругават паметта на града и създават усещането, че живеем в хаотична столица от Третия свят", пишат от Спаси София.

В края на миналата година общината заяви намерение да напише наредба, която да сложи ред в хаотичната градска среда на София. Освен ограничения за цвета на фасадите и др., тя трябваше да въведе и правила за поставяне на климатици.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби