Свързани новини

20.02.2019 15:52

Домусчиев измъкнал Нова под носа на друг бг олигарх?

Видян 4134 пъти | Коментари 1
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преди месеци, когато чешкият супер милиардер Келнер кандидатстваше за Нова телевизия, той е получил аудиенция при премиера Борисов, на която го е придружавал известен български олигарх. Двамата са получили уверения за подкрепа, но ако се разберат „с другите хора”.


Явно това не се е получило, защото първо Келнер получи отказ от КЗК за сделката, защото щял да получи „медийна концентрация на пазара”, а после се разбра за интереса на Кирил Домусчиев към сделката при същата постигната цена от 185 млн.евро. Интересно е какво решение ще вземе КЗК по неговия казус, тъй като и той има участие в медии. Председател е бившата зам.-кмет на Борисов Юлия Ненкова, майка на депутата от ГЕРБ Алекстандър Ненков.


Цената е над 3 пъти по-ниска от стойността на придобиване на Нова от продавачите от МTG, които освен тази инвестиция направиха и допълнителни в групата – закупиха гнездо сайтове, списания, видеоканали, радиостанции, основаха нови тв за спорт и т.н.


В същото време рейтингово Нова телевизия през последния сезон изгуби доста точки в конкуренцията с бТВ – не само резултатът на ВИП Брадър – лицето на медията от 15 г., беше в пъти по-малък от Фермата на бТВ, тя се раздели с другото си хитово предаване Господари на ефира. Но не особено високи стойности на зрителски интерес показват също сутрешния блок и новинарските предавания на тв канала, които всъщност вероятно най-много биха интересували като влияние български купувач. Особено приближен на властта като Домусчиев – човекът, който заплаши с контрапротест на работници срещу майките само преди месеци.


Според вътрешна информация на 19 минути финансово 2018 г. е стояла по-добре за Нова от недотам добрата 2017 г. През 2019 г., покрай острите изборни кампании, е вероятно да има допълнително подобрение.


Много интересна е и темата с миноритарните акционери в Нова и какво ще бъде в бъдеще тяхното влияние върху политиката на групата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Агоп 30.06.2019 14:08

    Вижте ги на снимката какви измекяри са! Срам и позор!Единия вдигнал чашата като на свадба, другия -получил апартамента /няма къде да живее/ гледа угоднически и , третия -получава всичко от бащицата /но и дава на "бащицата"/ -ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.