Свързани новини

20.02.2019 11:33

Хората се страхуват много повече от Америка, сочи проучване

Видян 1008 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Анкетата, проведена от известната компания за социологически проучвания Pew Research Centre, показва, че хората по света се страхуват много повече от Америка с нейната непредвидима външна политика, съобщава РИА Новости.


В страни като Сърбия, например, които традиционно недолюбват Вашингтон и симпатизират на Русия, тези резултати не са изненада за никого. Но най-неочаквано за мнозина дори жителите на страните-съюзници на САЩ и техните съседи, изразяват подобни опасения. Така например 46% от жителите на Канада смятат, че САЩ представляват заплаха за страната им. За сравнение данните за Русия и Китай са съответно 32% и 31%. А в Мексико 64% от населението се страхуват от по-големия си съсед, докато  само една трета виждат заплаха в Русия или Китай. Оказва се, че и в Германия, Франция, Япония и Южна Корея, тоест в страните, които традиционно се смятат за близки съюзници на САЩ, американците са възприемани като по-голяма заплаха, отколкото руснаците.
Коректността на това изследване бе потвърдена и от друго допитване, представено на конференцията в Мюнхен. Според анализ на общественото мнение, изготвен от германската фондация „Фридрих Еберт“, 50% от германците възприемат САЩ като заплаха за света, докато само 33% смятат същото за Русия. Във Франция от Америка се страхуват 24 процента от населението, а от Русия – 12%. Тези настроения се обясняват до голяма степен и с неблагоприятните за жителите на тези страни санкции спрямо Русия. Във Франция, например, само 33% от хората одобряват антируските санкции (против са 43%), а в Германия – едва 17% са „за“ срещу 75% „против“. Даже в Латвия, където местната преса се опитва всячески да очерни руската външна политика, против режима на санкциите се обявяват 59 процента от населението.

Това на практика означава, че усилията на западните агитатори за тоталното демонизиране на Русия се оказват ако не напразни, то поне недотам ефективни, колкото им се искаше. И ако се съди по анализите, придружаващи тези изследвания, този факт предизвиква сериозна тревога у западните експерти. Те, изглежда, наистина не знаят какво да правят, както директно признават някои от тях."



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд