Свързани новини

20.02.2019 11:22

Ким Чен Ун прави чистка сред елита

Видян 1028 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Севернокорейският лидер Ким чен Ун е заточил, вкарал в затвора или екзекутирал заподозрените опоненти на неговия дипломатически напредък със САЩ и Южна Корея, като иззема активи на елита си - около 70 души.


Репресиите, представени като антикорупционна кампания в държавните медии, сочат, че Ким иска да заглуши критиците и да подкрепи финансите на режима си в условията на международни санкции, заявиха американските анализатори на сигурността и бивши южнокорейски служители в разузнаването, предаде The Wall Street Journal.


Икономическите санкции подхванаха традиционните източници на чужда валута в Пхенян, от износа до достъпа в световната банкова система, а конфискациите представляват начин режимът да попълни така необходимите средства. "Прочистването е насочено към служители, които са използвали мощните си позиции, за да натрупат богатство незаконно - макар и в севернокорейски мащаб", според анализаторите и доклада на North Korea Strategy Center, базиран в Сеул мозъчен тръст, основан от севернокорейски дезертьор.


 Констатациите на доклада се основават на интервюта с 20 настоящи и бивши високопоставени членове на кимския режим. Сред жертвите на последните арести и екзекуции, според Стратегическия център на Северна Корея, са висши членове на мощни военни части, които бащата на Ким никога не е докосвал, за да не отчужди най-яростните местни поддръжници на семейното управление. Това е първият път, когато севернокорейски лидер е взел на прицел 100-членното командване на гвардията, според авторите и други експерти в Северна Корея.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец