Свързани новини

20.02.2019 17:12

Разследват Тръмп за ядрена сделка с Рияд

Видян 1445 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Членове на администрацията на Доналд Тръмп са разглеждали възможността за износ на технологии за ядрената енергетика за Саудитска Арабия, въпреки опасенията, че това може да стане повод за безпокойство за националната сигурност. Това се казва в нов доклад на демократите в Камарата на представителите на американския Конгрес, писа иначе близкият до президента Уолстрийт Джърнъл. Документът се фокусира върху ранните седмици от президентството на Тръмп. В доклада се казва, че организирането на планираната продажба за Саудитска Арабия се извършвало от консорциума Ай Пи 3, от който е била част компанията Брукфийлд асетс мениджмънт, която има ключово партньорство в областта на недвижимите имоти с Джаред Къшнър, зетя на Тръмп. Усилията за сключване на сделката може да продължават и сега, пишат конгресмените. Тръмп е провел среща миналата седмица с изпълнителни директори от ядрения сектор. Събитието не е било в графика му с публични събития. Саудитска Арабия вече е под засилен натиск от страна Конгреса, в който нараства гневът заради хуманитарната катастрофа, причинена от нелигитимните й набези в Йемен и заради убийството на журналиста Джамал Хашоги. Престолонаследникът пък тази седмица инвестира сериозни пари в Пакистан, където също се подозира, че е разработено ядрено оръжие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще