Свързани новини

20.02.2019 09:30

Уж болният БНТ-шеф на конференция в Брюксел

Видян 1763 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров участва в Брюксел в конференция за предизвикателствата пред аудиовизуалните медии във време на дигитална революция, заедно с шефове на други обществени телевизии в ЕС, както и българският еврокомисар Мария Габриел, съобщава Сега.
Участието на Каменаров бе само ден, след като той за пети път не се яви на делото, водено срещу него за шофиране на автомобил в нетрезво състояние уж поради тежко заболяване. Напомняме, че 19’ беше първата медия, която съобщи ще БНТ-шефът е бил хванат да шофира пиян. Каменаров пък оправда шофирането си след употреба на алкохол с билка Златен корен за отслабване. В понеделник Софийският градски съд не даде ход на делото на втора инстанция, защото получи болничен лист от Каменаров за периода 14-22 февруари. На първа инстанция Софийският районен съд вече осъди шефа на БНТ на година и три месеца затвор условно и глоба от 600 лева. Ако градският съд потвърди присъдата, Каменаров няма да може да запази поста си.
Във вторник обаче болният тв шеф бе в Брюксел и там коментира фалшивите новини (не болнични), че живеем във време, в което всеки телефон е медия, но традиционните медии все още поддържат високо ниво на достоверност.
"Хората лесно се увличат, фалшивите новини са лесно достъпни, лесносмилаеми. Не можем да очакваме всеки човек да прецени доколко дадена новина е достоверна или проверена, така че това е истински голяма опасност. Но на тази среща ми направи впечатление, че всички сме на една позиция, което е много добра новина", каза болният Каменаров.
В същото време, Софийският градски съд разпореди незабавна проверка на болничния лист на Каменаров, който на всичкото отгоре е бил внесен само час преди заседанието на съда. Обвиняемият пък твърди, че се е разболял още миналия четвъртък на 14 февруари. Чудно, защо се е наложило да внесе съмнителния за документ с невярно съдържание болничен само час преди да бъде гледано делото срещу него.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец