Свързани новини

19.02.2019 17:22

Горанов готов да напусне политиката, не и жилището на кръстника си

Видян 2450 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Финансовият министър Владислав Горанов ще напусне политиката, но не и жилището на кръстника си, ако се установят нередности при продължаващите проверки на антикорупционната комисия и прокуратурата, стана ясно от негово изказване в интервю за бТВ.

"Ако се окаже нещо нередно, ще напусна политиката. Жилището няма никаква причина да го напускам, защото нищо нередно не съм извършил по моите разбирания. То е предоставено от близък на мен, който няма тема с това жилище", заяви Горанов.

В края на ноември, след медийни публикации, главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че започва проверка заради сигнал, че министър Горанов живее в апартамент от 180 кв. м. в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен. Въпросният луксозен комплекс се оказа "Есте хоум енд спа" на фирми, свързани с братя Домусчиеви, където наемът върви около 10 евро./кв. м., тоест в случая би бил към 1800 евро на месец.

Впоследствие, Горанов обясни, че жилището му е предоставено не от Домусчиеви, а от кръстника на двете му деца. Двамата се познавали от 20 години и нямало конфликт на интереси. Става дума за бизнесмена и виден масон Иван Сариев, чиято съпруга Снежана Сариева е формалният собственик на апартамента. Апартаментът е купен през 2011 г. срещу 382 000 лв.

Горанов обясни, че със семейството си се е пренесъл в комплекса след земетресението от 2012 г., тъй като съпругата и децата му се уплашили от труса в предишното им жилище, предаде Медиапул.

По казуса с апартамента на Горанов текат две паралелни проверки – на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за конфликт на интереси и на прокуратурата. От държавното обвинение нееднократно обявиха, че решението им ще зависи от проверката на КПКОНПИ, която трябва да бъде завършена до 8 март.

Проверката на прокуратурата е по два текста от Наказателният кодекс - чл. 283 и чл. 304б. Единият е за злоупотреба със служебно положение с цел облага, а другият - за търговия с влияние.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв